Czyli twierdzisz, że komunistom mordować nakazało Wielkie Nic poprzez swoją nie-księgę?
Bóg nie ma z tym nic wspólnego. W ogóle nie ma go we Francji o tej porze roku.
|
Najśmieszniejsze wypowiedzi na forum
|
|
21.05.2013, 17:28
Czyli twierdzisz, że komunistom mordować nakazało Wielkie Nic poprzez swoją nie-księgę?
21.05.2013, 17:30
OverHit napisał(a):Ateizm czy komunizm?Komunizm siłą wprowadzał ateizm. Znów widocznie przespałeś jakieś lekcje. Może wtedy Ci się ci Żydzi paleni przyśnili...
21.05.2013, 17:35
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antysemityz...dniowieczu
Cytat:Nasilenie prześladowań Żydów wiązało się z wyprawami krzyżowymi. Był to masowy ruch religijny wykluczający współpracę pomiędzy chrześcijanami a Żydami, którzy znaleźli się w sytuacji wroga obwinianego o śmierć Chrystusa[12]. Podniecenie tłumów podczas pierwszej krucjaty w 1096 doprowadziło do śmierci tysięcy Żydów i zagłady licznych społeczności żydowskich, zwłaszcza w miastach nadreńskich. Także szturm krzyżowców na Jerozolimę w 1099 zakończył się spaleniem żywcem zamkniętych w synagogach Żydów. Później pogromy żydowskie wybuchały cyklicznie. Często jedynym sposobem uratowania życia był chrzest. W czasie drugiej wyprawy krzyżowej (1147–1149) nastąpiło nasilenie propagandy antyżydowskiej przedstawiającej naród żydowski jako odwiecznego wroga chrześcijan.
21.05.2013, 22:53
Mnie trochę rozśmieszyło jak to przypadkowo "odkopałem":
ŚmierćSzczurów napisał(a):Zacytuj mnie kurwa śmieciu, gdzie coś takiego napisałem? ŚmierćSzczurów napisał(a):...Jakiej dyskusji Forge? Jak mam dyskutować z takim śmieciem, który śmie mi coś takiego zarzucić i zamiast grzecznie przeprosić jeszcze podskakuje? ŚmierćSzczurów napisał(a):Jak się nie umie czytać śmieciu to się po prostu nie odzywa w temacie, a nie rzuca oszczerstwami. Czytając to sobie przypomniałem ze nasz administrator nie jest jednak komputerowym botem :razz:
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
21.05.2013, 23:06
OverHit napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/Antysemityz...dniowieczuSuper, a jakieś dane konkretne?
22.05.2013, 09:38
CreatedMind napisał(a):Mnie trochę rozśmieszyło jak to przypadkowo "odkopałem": Przypadkowo? Nie sądzę. Użytkownika do którego były skierowane te słowa, przeprosiłem.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
22.05.2013, 12:09
Why So Serious ?
![]() No gdyby było "przypadkowo" to nie napisałbym "przypadkowo" ![]() Juz wcześniej to odnalazłem ale postanowiłem ze to wrzucę teraz, tyle.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
22.05.2013, 18:17
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5 Dołączył: 02.2010 Reputacja: 75 Płeć: mężczyzna Wyznanie: żadne idiota napisał(a):Bez żadnej "licencji na zabijanie" ze strony ateizmu. Ateizm nie jest strukturalnie zorganizowany, nie istnieje żaden organ aby takie "licencje" mógł wydawać. Ateiści nie mają swojego papieża, który stoi na czele ruchu ateistycznego.OverHit napisał(a):Komunizm siłą wprowadzał ateizm.Berzerker napisał(a):Chcecie się ateiści przegadywać na zbrodnie?Ateizm czy komunizm? Gdyby komuniści siłą wprowadzili wegetarianizm winił byś wegetarian? To jednak odrobinę inna sytuacja niż gdy mamy papieża jako zwierzchnika kościoła katolickiego, który np. ogłasza wyprawę krzyżową, czy dajmy na to wspiera Hitlera albo Franco. Nie twierdzę, że wspierał, tylko że możliwe jest obarczenie katolicyzmu o to czy tamto, gdy papież/kościół coś wspierał, a z ateizmem tak się nie da.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
22.05.2013, 22:13
@ŚSz
Po przeczytaniu tej przepięknej wiązanki słów, zostałem natchnięty do stworzenia tego: ![]()
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
22.05.2013, 22:46
Cytat:Bez żadnej "licencji na zabijanie" ze strony ateizmu.Nowisz... Jak Boga nie ma, a dusza to cząsteczki, to ojca zabić można.
22.05.2013, 22:52
idiota napisał(a):Nowisz...A jak Bóg jest, to ojca zabić nie można?
22.05.2013, 22:53
Nie, bo się Bóg wkur...
22.05.2013, 22:53
idiota napisał(a):Nie, bo się Bóg wkur...Ale on miłosierny. Wybaczy.
22.05.2013, 22:55
Ale i sprawiedliwy,więc ukarze.
22.05.2013, 23:01
idiota napisał(a):Ale i sprawiedliwy,więc ukarze. Jak przestępca będzie żałował swego występku, to Bóg da mu w zawieszeniu... na 3 lata.
23.05.2013, 01:37
Najlepiej mają protestanci, oni mają zbawienie zagwarantowane niezależnie od wszystkiego. Chyba zresztą dlatego wypowiedzi amerykańskich ateistów tak dziwnie dla nas brzmią.
23.05.2013, 02:05
Dlatego tamtejsze sekty protestanckie są tak niebezpieczne.
23.05.2013, 09:07
OverHit napisał(a):Najlepiej mają protestanci, oni mają zbawienie zagwarantowane niezależnie od wszystkiego. Chyba zresztą dlatego wypowiedzi amerykańskich ateistów tak dziwnie dla nas brzmią. Byłem luteranem i nie przypominam sobie, żeby ktoś gwarantował mi zbawienie.
23.05.2013, 09:23
A czymże innym jest sola fide?
23.05.2013, 09:28
kronopio napisał(a):Byłem luteranem i nie przypominam sobie, żeby ktoś gwarantował mi zbawienie. Chyba "luteraninem"... Ale OK, może obie formy są poprawne. Po drugie, luteranie nie są najbardziej odjazdowym odłamem protestantyzmu, wręcz przeciwnie. Daleko im do kwakrów, zielonoświątkowców, itp. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|