To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najśmieszniejsze wypowiedzi na forum
[Obrazek: Kg5xSCr.png]

Merytoryczna dyskusja na a.pl na najwyższym poziomie 8) Aż podziękować wypada Duży uśmiech
Odpowiedz
Patafilowi się wszystko z białą chusteczką kojarzy...

Odpowiedz
Patafil ma poniekąd rację. Ja sam kiedyś napisałem podobne słowa, i utrzymuje to do dziś - ateizm kojarzy się z lewactwem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
heddystka napisał(a):Kolejny raz dyskusja na temat moralności:lol2: Przypominam, że moralność jest dziełem greckich filozofów na długo przed zaistnieniem chrześcijaństwa. Wierzący tak często poruszaja ten temat, bo sami nie wiedzą jakie maja wartości i jaką moralność - sami w sobie, wewnątrz siebie. To co znają zostało im narzucone z zewnatrz i jeszcze w niedzielę chodzą do kościoła zeby wysłuchać co jest dobre a co złe i czego powinni się trzymać. Współczuję :*

Ostatnie słowo tego wpisu doskonale ujmuje moje uczucia wobec autorki powyższego słowotoku.

Odpowiedz
idiota napisał(a):Ostatnie słowo tego wpisu doskonale ujmuje moje uczucia wobec autorki powyższego słowotoku.

Ona na pewno nie jest wąsatym januszem. Współczujmy jej kolektywnie. Wraz z uniwersalną świadomością i kosmiczną medytacją. Duży uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Ommmmmm....
Łommmmmmm!!!!!

Odpowiedz
idiota napisał(a):Ostatnie słowo tego wpisu doskonale ujmuje moje uczucia wobec autorki powyższego słowotoku.

Nic dodać, nic ująć jej słowom. No może bez tego współczucia. To nie jest tak, że te owieczki nigdy nie słyszały, że można żyć inaczej.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Nic dodać, nic ująć jej słowom.

Oczywiście. Moralność jest tak samo dziełem greckich filozofów, jak kosmos jest dziełem Kopernika. Ty już kolego nie wysilaj się z tym swoim naciąganym sarkazmem bo się pogrążasz.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):Oczywiście. Moralność jest tak samo dziełem greckich filozofów, jak kosmos jest dziełem Kopernika. Ty już kolego nie wysilaj się z tym swoim naciąganym sarkazmem bo się pogrążasz.
Jaki tam sarkazm. Zwyczajny brak wiedzy (często podstawowej), który rozrzuca swym obornikiem na prawo i lewo na tym forum. Ja gdy na jakiś temat wiem niewiele to staram się wycofać i nie narazić na śmieszność. Niektórzy wręcz przeciwnie. :roll:
Swoje napewno robi też jednak syndrom urażonej cioty jak zwykłem sobie nazwać pewną przypadłość. Duży uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Baptiste napisał(a):Ja gdy na jakiś temat wiem niewiele to staram się wycofać i nie narazić na śmieszność.
Ale co to za sztuka wypowiadać się w tematach, na których się człowiek zna?
Perorować nie mając zielonego pojęcia i posiłkując się guglem, to dopiero jest coś.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Perorować nie mając zielonego pojęcia i posiłkując się guglem, to dopiero jest coś
Ok, w takim razie do braku wiedzy dochodzi tez brak umiejętności (bądź chęci) skorzystania z gugla.
Jeszcze gorzej...
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Wilk napisał(a):Oczywiście. Moralność jest tak samo dziełem greckich filozofów, jak kosmos jest dziełem Kopernika.

Gdyby kosmos miałby być jak ta twoja moralność, to w fizyce nie mogłoby być ani jednej stałej.

Cytat:Ty już kolego nie wysilaj się z tym swoim naciąganym sarkazmem bo się pogrążasz.

Widzę że to kolega wysila się tak, że jakieś sarkazmy widzi tam gdzie ich nie ma :lol2:
Odpowiedz
Wilk napisał(a):Oczywiście. Moralność jest tak samo dziełem greckich filozofów, jak kosmos jest dziełem Kopernika. Ty już kolego nie wysilaj się z tym swoim naciąganym sarkazmem bo się pogrążasz.
Kto by tam brał Komedianta poważnie?
Oczko
El Commediante napisał(a):Widzę że to kolega wysila się tak, że jakieś sarkazmy widzi tam gdzie ich nie ma :lol2:
Jeżeli to piszesz serio, to znak, żeś wprost bezbrzeżnie głupi i się tym chwalisz na domiar radości naszej.
Doskonałe!
Szczęśliwy

Odpowiedz
idiota napisał(a):Kto by tam brał Komedianta poważnie?

Zawsze mnie bawi jak mój nick przekręca idiota :lol2:

Cytat:Jeżeli to piszesz serio, to znak, żeś wprost bezbrzeżnie głupi i się tym chwalisz na domiar radości naszej.

Bo nie uznaję prawdy jedynej i słusznej, że moralność jest jedyna i absolutna. Zwyzywać, wykpić, a potem jeszcze płakać jaki to bohohizm panuje Duży uśmiech to jest esencja Ekipy Chonor.
Odpowiedz
Nie.
Dlatego, że uznajesz mundrość jedyno i wspaniało, że greccy filozofowie moralność wymyślili.
To naprawdę wzrusza.

Aja twojego nicku nie przekręcam, tylko piszę po Polsku, bo krócej. Przekrencanie to by było np. Cumedja, Kommendiant albo jakieś takie. Nie widzę sensu tego robić,bo to głupie.

Odpowiedz
Wilk napisał(a):Patafil ma poniekąd rację. Ja sam kiedyś napisałem podobne słowa, i utrzymuje to do dziś - ateizm kojarzy się z lewactwem.

Dokladnie, ja np. nie wierze w Boga a jakos nie lubie uzywac slowa ateizm bo kojarzy mi sie to z sekciarskimi fanatykami ktorzy robia ze zwyklego braku wiary cos na wzor jakiejs nowej religii...
Z reguly zapytany o wiare odpowiadam po prostu "nie wierze w Boga" i nie czuje sie z tego powodu bardziej inteligetny od wierzacych.
I to jest najwieksza roznica miedzy mna a tymi "bojownikami ateizmu".
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
idiota napisał(a):Nie.
Dlatego, że uznajesz mundrość jedyno i wspaniało, że greccy filozofowie moralność wymyślili.
To naprawdę wzrusza.

Aha. Bo dokonali tego pewnie ci "szlachetni barbarzyńcy", zapewne z Conanem z Cymerii na czele?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Aha. Bo dokonali tego pewnie ci "szlachetni barbarzyńcy", zapewne z Conanem z Cymerii na czele?
Komediant broni prawdy o wymyśleniu moralności przez greckich filozofów.
Cudne i do tego w odpowiednim temacie!
Szczęśliwy

Mamy więc wybór - Sokrates albo Conan. Duży uśmiech
Dziwny świat świeckie humanidło zamieszkuje... :roll:

Odpowiedz
idiota napisał(a):Komediant broni prawdy o wymyśleniu moralności przez greckich filozofów.

A idiota gra na czas, bo liczy że komediant odpuści i zapomni :lol2:
Odpowiedz
Nie liczy.
Na głupotę lekarstwa nie ma.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości