Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Seth napisał(a):O, mówiłem że już blisko do poziomu Szumiego. Powinieneś jeszcze dorzucić bym poszedł na strzelnicę ćwiczyć strzelanie do gejów i Cygan, a zaproszenie do TVN będzie już za rogiem 
Musiałem to zamieścić też tutaj, bo poza tym, że jest niezwykle trafne, jest też niesamowicie zabawne.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Ubawiło mnie to.
W wątku "Co by było, gdyby kobiety rządziły światem":
Smok Eustachy napisał(a):Wszystko by upadło.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 1,660
Liczba wątków: 4
Podpis lumberjacka  może miał go już wcześniej, ale teraz mi to wpadło w oko:
Cytat:Zastał Polskę murowaną, zostawił kartongipsianą
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Bo taka prawda. Raz tylko coś murowałem, a tak to wszyscy wszystko wszędzie chcą mieć z kartongipsu. Zabudowy to ja jeszcze rozumiem, ale nawet ścianki działowe? Sam bym u siebie takiej nie zrobił, zbyt to to delikatne. Tak samo z parapetami - ludzie płacą kasę za wymianę starego, solidnego, mocnego i trwałego parapetu z betonu na jakiś o połowę mniejszy, gówniany, łatwy do zniszczenia parapecik z MDFu. Nie ogarniam czemu ludzie tak chcą ale im tego nie mówię, bo nie będę sobie sam przecież w stopę strzelał.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
lumberjack napisał(a):Zabudowy to ja jeszcze rozumiem, ale nawet ścianki działowe? Sam bym u siebie takiej nie zrobił, zbyt to to delikatne. Pozdro, w przyszłym roku będę w taką inwestował w pewnym domku na wiosce. 
Dlatego, że to najmniej inwazyjna metoda. W samej konstrukcji chałupy nic nie zmienia a trzeba przedzielić pomieszczenie na dwie części.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
75
Wyznanie: żadne
Czasy szybko się zmieniają, to i tymczasowe, mniej solidne "w modzie".
Przyczyną może być zarówno
- bieda:
"stawiam coś lichego tymczasowego ale tańszego jak będę miał pieniądze (zwykle na święty nigdy) to zrobię solidniej"
- bogactwo:
parapety z mdf i kartongips pozwalają na szybką zmianę pomieszczenia, inną aranżację, jak się znudzi, to wymienimy na inne. W tym przypadku betonowy niereformowalny parapet jest nie do przyjęcia.
- bezmyślność i brak wyobraźni, że można inaczej
U mnie np. dość już wysłużona betonowe parapety przykryliśmy glazurą, szkoda było wyrzucać, nie stać nas było na nowe, a skoro wytrzymały 50 lat to mi też starczą do końca życia. Efekt ciekawy ale bez bicia przyznaję, że podpatrzony wcześniej u znajomych.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Iselin napisał(a):Ubawiło mnie to.
W wątku "Co by było, gdyby kobiety rządziły światem": NIe ha ha hah tylko tak,
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Machefi napisał(a):U mnie np. dość już wysłużona betonowe parapety przykryliśmy glazurą, szkoda było wyrzucać, nie stać nas było na nowe, a skoro wytrzymały 50 lat to mi też starczą do końca życia. Efekt ciekawy ale bez bicia przyznaję, że podpatrzony wcześniej u znajomych.
I bardzo dobrze. Ja właśnie najczęściej okładam parapety płytkami i bardzo często efekt jest bardzo fajny (czasami nie - zależy też dużo od doboru płytek o odpowiednim kolorze i wzorze). Trzeba tylko czasami ładnie je wyrównywać szlifierką ze specjalnym dyskiem szlifierskim do glazury.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
korsarz napisał(a):nie da się zanegować szlachetności antynatalizmu, w kwestiach światopoglądowych jest on równie szlachetny jak politycznie libertarianizm. No ale zaraz przecież ja tu mówię do komuchów a nimi przecież w akapie będziemy karmić ludzi w Afryce Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale ostatnio zauważyłem, że normalni, wartościowi użytkownicy co raz rzadziej się wypowiadają, a zamiast nich na forum przewagę uzyskały ciekawostki przyrodnicze typu kinderlibertarian, neonazistów, dekonstruktywistów wszelakiego rodzaju (łączenie z, a nawet przede wszystkim, tymi antylogicznymi), niepiśmiennych postmodernistów i wybrakowanych "analityków".
Dość tego, trollowe tematy są najchętniej i najczęściej uczęszczane.
Przykre.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Roan Shiran napisał(a):Dość tego, trollowe tematy są najchętniej i najczęściej uczęszczane.
Przykre.
Skrajności się wyróżniają i przyciągają uwagę.
Roan Shiran napisał(a):Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale ostatnio zauważyłem, że normalni, wartościowi użytkownicy co raz rzadziej się wypowiadają, a zamiast nich na forum przewagę uzyskały ciekawostki przyrodnicze typu kinderlibertarian, neonazistów, dekonstruktywistów wszelakiego rodzaju (łączenie z, a nawet przede wszystkim, tymi antylogicznymi), niepiśmiennych postmodernistów i wybrakowanych "analityków".
Dość tego, trollowe tematy są najchętniej i najczęściej uczęszczane.
Przykre. Eeeee... Opowiadasz. To jest tak jak z muzyką. Jak wspominasz "stare dobre czasy", to myślisz sobie "kur.... jaka kiedyś muza była, same dobre kapele". A jak przejrzysz stare listy przebojów, to okazuje się, że odsetek dobrej muzy i gówna był taki sam w latach 70 czy 80, jak dzisiaj. Tylko o gównianej muzie nikt nie pamięta.
Tak samo na forum - pamiętasz dobre wypowiedzi i wybitnych userów, ale gdybyś sobie poszperał w archiwach, to różnych kinder- de- i neo- było tyleż samo ile dzisiaj.
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2
zefciu napisał(a):Tak samo na forum - pamiętasz dobre wypowiedzi i wybitnych userów, ale gdybyś sobie poszperał w archiwach, to różnych kinder- de- i neo- było tyleż samo ile dzisiaj.
Ba!, jak poszperać okaże się, że spora część użytkowników dziś ocenianych jako sensownych była jakimś kinder- neo- czy trololo- zaledwie kilka lat temu,
Głupio się czyta swoje posty z czasów gdy się było lewackim kinder ateisto-satanisto-nazi-antyklerykałem. Ale żeby zmądrzeć trzeba być wpierw głupim.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Roan Shiran napisał(a):Na tak debilne pytanie mogę odpowiedzieć tylko w jeden sposób:
jestem faszystą i lubię innych uciemiężać poprzez narzucanie im określonych poglądów.
Poza tym proszę mnie nie prześladować i nie narzucać mi interpretacji tego, o czym ja myślę. Kto Ci dał prawo, by oskarżać mnie o dochodzenie do czegokolwiek? Widziałeś bym to robił? Czytasz może w myślach?
Roan na kolejne mało mądre pytanie Łosia. Mistrz!
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
. Baptiste napisał(a):Rzeczywiste poglądy europejczyków (na podstawie moich obserwacji) są takie iż wielu jest przeciwnikami imigracji (i słusznie), ale jednocześnie próżno u nich szukać naziolskich rasistów.
Coś nieogarniętego dla Patafila.
Btw. Wiesz, że nie jesteśmy w wątku rasowym? 
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Rafał Kozłowski napisał(a):Niematerialność nie ma nic wspólnego z transcedencją. Chyba, że Boga chcesz umieścić w jakiejś galaktyce. Cytat:Analiza pojęć w Twoim (za przeproszeniem wydaniu) wprowadza niepotrzebny chaos oddalają dyskusję od meritum.
Dosłownie niemal jednym ciągiem...
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Jeszcze jedna perełka:
Rafał Kozłowski napisał(a):Dowodzić niczego nie trzeba, bo i po co?
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Zwłaszcza to o szantażu emocjonalnym jest wybitne
smutny miś napisał(a):Jeżeli kobieta bezmyślnie ulega impulsowi, to prędzej czy później zachodzi w ciążę i musi potem 9 miesięcy się męczyć z kopiącym ciałem obcym w brzuchu. Jest to psychicznie i fizycznie męczące. Nie można spać na brzuchu, ubrania robią się za ciasne, ucieczka przed dzikimi zwierzętami jet utrudniona, trzeba więcej jeść i to bardzo dziwne i wyszukane potrawy, a po porodzie, na skutek szantażu emocjonalnego jakim posługuje się dziecko, matka mimowolnie decyduje się przez wiele lat utrzymywać potomstwo przy życiu - swoim kosztem - zamiast np. przypadkiem je upuścić na podłogę. Wszystko to są bardzo poważne wydatki energetyczne.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Ja stawiam jednak na dzikie zwierzęta.
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Wookie napisał(a):Powiem więcej, obiektywista moralny może stwierdzić, że fakt iż nawet małpy uważają pewne zachowania za szokujące czy niedopuszczalne świadczy o tym, że nawet one mają szczątkowe sumienie. Są, powiedzmy, jak te proste organizmy z plamkami ocznymi. Rafał Kozłowski napisał(a):Nie obrażaj naszych przodków. Małpa to małpa, a nie organizm z plamkami ocznymi. !
|