To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
PRZECIW!

Zauważyłam, że wiekszość osób jest za trawką... nie dziwię się, teraz dość znana uzywka, wręcz pospolita.

Tak ogólnie ktoś tu miał rację- niby, gdy wprowadzą legalizacje trawy to mniej osób będzie ją 'brało'. Z jednej strony prawda, jednakże nie do konca!!
Trawka- wydaję sie być troszke niewinna, co? Takie miłe urozmaicenie do imprezy, niezła dawka dobrej zabawy. Od niej wszystko sie zaczyna. Wiem coś o tym. Zaczynasz od marihuany- kończysz z metaamfą.
Niezgodzę się z tym, że papierosy więcej szkodzą. Ech, szkodzą rowniez, jak kazda uzywka. Alkohol tez. Ale zacznijmy, ze jego sporzywa sie z rozsadkiem Oczko Piapierosy uzalezniaja, trawka tez- po trawce szukasz czegos mocniejszego, dajacego jeszcze wieksze doznania. Pomaga pokonac bol. Jezli by zlegalizowano trawke, i chodz ona jest juz teraz dostepna, to tak czy siak- nie bedzie to dobre. Dlaczego?
Anoż dlatego, iż np. dzieciak biorący trawke bedzie mial niezly argument dla rodzicow "bo to jest legalne".

Po prostu nienormalnym byloby to wprowadzac.

Myślisz- alkohol jest legalny to czemu nie maryska. A czy spadł poziom picia wśród młodziezy?! NIE! Chodź coraz więcej sklepów sprzedaje go nieletnim, jest do niego łatwy dostęp. Żadna przeszkoda, a co tam. Jeden będzie chciał pić, drugi nie. Zależy to tylko od nas. Jednak taki głupi jeszcze za przeproszeniem bachor, który będzie uważał, że wie wszystko, siegnie po trawe, to co rodzic może zrobić?! starac sie mu sprostować głupie mysli. Ale jak juz wporowadzi się legalizacje to dzieciak powie, ze 'legal to legal'. Tak czy siak trawka była i będzie, a legalizować nie ma czego. Może od razu wszystkie narkotyki zalegalizować? Jeżeli ktos naprawde bedzie chcial cpac, to nic nie stoi na przeszkodzie. Jest tak latwy dostep do tego, ze nie trzeba nic legalizować. A kare kazdy "uzalezniony" i tak otrzymuje- nie wazne od czego.
Tak więc szkodzi to bardzo. I jak mowieNIE, nie jestem za. przyjrzyjcie sie tym mlodszym... ich zachowanie Oczko a zobaczycie o co chodzi.

Dziwie się, że na takim forum jest aż tylu zwolenników legalizacji... może trawka jest 'na topie', hm? A ja wam powiem, że coraz więćej osób uważa, że nie Język!

Dla mnie to po prostu troszq głupie jest... Ale coż...

Kilgore... i po co Ci legalizować trawkę? Oczko
Minął tamten czas- już nie wróci... Zapomnisz.
Odpowiedz
Damned napisał(a):Kilgore... i po co Ci legalizować trawkę? Oczko

Swoje poglady wylozylem w tym temacie kilkakrotnie totez powtarzac ich nie bede. Za bardzo szanuje ludzka wolnosc by zakazywac tak smiesznej uzywki jak marihuana. Nie wiem czy trawa jest na topie, czy brad pitt pali tez nie wiem... Mitomania, totalitarne zapedy i wizje upojonych marihuana dzieci ktore robia tu za argumentacje "przeciw" smuca mnie, ale tylko troche Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Byłem ostatnio na paru baletach no i na mnie generalnie miała mały wpływ.

Ale z kolei jeden kumpel, który zapalił "pierwszy raz" jest świadectwem na to, że nie jest to używka dla wszystkich.

Normalnie tak mu odwaliło, że nigdy wcześniej takiego zachowania nie widziałem. Jakoś tak zaczął machać dziwnie rękami tak jakby w konwulsje wpadł, a potem złożył rękę w pięść, usiadł i zaczął ją gryźć. Siedział i kiwał się, nie odpowiadał, ledwo co reagował. Wyglądał jak osoba chora psychicznie. Totalnie odleciał.

Dlatego mam mieszane uczucia co do gandzi. Z jednej strony widziałem, że bardzo dużo ludzi raczej normalnie się po niej zachowuje, ale ten koleś (jego zachowanie) przestraszyło mnie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Cytat: Mitomania, totalitarne zapedy i wizje upojonych marihuana dzieci ktore robia tu za argumentacje "przeciw" smuca mnie, ale tylko troche Smile
A liberalny bełkot i chciejstwo palenia sobie to są argumenty? ROTFLMAO PRzez cały ten długi wątek stosuje argumenty. jedyny Twój to, że chce Ci sie palić.
Odpowiedz
Jacek napisał(a):Dlatego mam mieszane uczucia co do gandzi. Z jednej strony widziałem, że bardzo dużo ludzi raczej normalnie się po niej zachowuje, ale ten koleś (jego zachowanie) przestraszyło mnie.

Zdarza sie. Zwlaszcza przy pierwszym razie. Człowiek nie wie czego sie spodziewac, panikuje, albo pali zwyczajnie za duzo bo z poczatku wydaje mu sie ze nic sie nie dzieje.

sinner napisał(a):A liberalny bełkot i chciejstwo palenia sobie to są argumenty?

z pisu sie urwales? Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):z pisu sie urwales? Uśmiech
Nie nie urwałem sie. Co ty robisz ze swoim zyciem to jużTwoja sprawa ale, że ty chcesz sobie palić to państwo nei musi od razu legalizować czegoś szkodliwego społecznie. Totalitaryzm byłby gdybym kazał Ci coś robić lub zabraniał robić coś w obrębie twojego zycia. ja mówie, ze zabronione powino byc produkcja, posiadanie i przedaż marihuany. Ty ją możesz sobie nawet w postaci kompotu dożylnie stosować jak Ci się podoba, ale to nie implikuje, tego że ma być to legalne.
Odpowiedz
sinner napisał(a):Nie nie urwałem sie. Co ty robisz ze swoim zyciem to jużTwoja sprawa ale, że ty chcesz sobie palić to państwo nei musi od razu legalizować czegoś szkodliwego społecznie. Totalitaryzm byłby gdybym kazał Ci coś robić lub zabraniał robić coś w obrębie twojego zycia. ja mówie, ze zabronione powino byc produkcja, posiadanie i przedaż marihuany. Ty ją możesz sobie nawet w postaci kompotu dożylnie stosować jak Ci się podoba, ale to nie implikuje, tego że ma być to legalne.

Dobra, dobra, nie zaczynajmy od nowa bo sie czuje jakbym dyskutowal z poslem Zawisza :]

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Dobra, dobra, nie zaczynajmy od nowa bo sie czuje jakbym dyskutowal z poslem Zawisza :]
A ja się czuje jak bym rozmawiał z 12-latkeim, który chce sienapić piwa i zapalić papierosa. I swoimi dziecinnym chciejstwem chce to osiągnąć.
Odpowiedz
sinner napisał(a):A ja się czuje jak bym rozmawiał z 12-latkeim, który chce sienapić piwa i zapalić papierosa. I swoimi dziecinnym chciejstwem chce to osiągnąć.

O, to wlasnie ten styl politykow pisu. Ludzie to dzieci, ich potrzeby to glupie chcijstwo, na szczescie my - dorosla wladza - czuwamy Uśmiech

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):O, to wlasnie ten styl politykow pisu. Ludzie to dzieci, ich potrzeby to glupie chcijstwo, na szczescie my - dorosla wladza - czuwamy Uśmiech
Wkręcaj sobie coś dalej. Bardzo to lubisz. Jak bedziesz miał jakieś poważne argumenty to napisz... Tymczasem EOT. Nie mam ochoty bawić się w pisakownicy. :wink:
Odpowiedz
sinner napisał(a):Nie mam ochoty bawić się w pisakownicy. :wink:

Fajny neologizm, choć pewnie niezamierzony Oczko "Pisakownica - metaforyczne określenie jałowej dyskusji" Język
Odpowiedz
No niezamierzony :wink: Ale taka wersja też może zostać Duży uśmiech
Odpowiedz
Porządny narkoman. mp3
Odpowiedz
Wyciagam z niebytu coby dwa fajne newsy zapodac. Jeden do smiechu:
https://hyperreal.info/trzy_dni_halucyna..._haszyszem
A drugi do zadumy:
https://hyperreal.info/profesorowie_lecz..._marihuany

A przy okazji nowi uzytkownicy moga oddac glos na "tak" w ankiecie Oczko

Odpowiedz
ale jestem zjarany masakrycznie...
ej co myslicie o jaraniu z faji lowowej?? podoba wam sie to??
Odpowiedz
https://hyperreal.info/usa_rekordowe_zys..._marihuany

Duży uśmiech

Naprawde, nieogarniam kretynizmu jakim jest polityka antynarkotykowa.

Odpowiedz
Przeciw! Popieram zakazane sprzedazy narkotykow w Polsce i tez popieram wyzsze kary. Jesli sprzedazy narkotykow to jest problemy wychowania wsrod mlodziezy Polakow. Ciekawe narkotyka to oznacza beznadzieja życia. Mnie od urodzenia nigdy nie pale marihuany ani narkotykow. Dlatego zawsze przeciw! Pozdrawiam....
Odpowiedz
Stalin, czy ty posiadasz czynne prawo wyborcze?

Odpowiedz
Jak już temat otwarty, to ja się przypomnę, że jestem za. Jestem za zezwoleniem na żarcie nawet kokainy, torfu, betonu, stali, ba! paprykarzu szczecińskiego! Mam kompletnie w dupie, kto co żre. Dobór naturalny zrobi swoje. Polaków i tak jest za dużo. Jeśli na swoje życzenie wyginą głupsi, to tym lepiej.

A ja chcę móc sobie zbakać dymka bez lęku.
Odpowiedz
Bart napisał(a):A ja chcę móc sobie zbakać dymka bez lęku.

Najgorsze jest to, że jeśli większość nie zechce, to mniejszość może chcieć. I w gruncie rzeczy tak jest ze wszystkim. W efekcie mamy psa ogrodnika, który sam nie zje i innym nie da.

Nie mogę pojąć dlaczego uprawa śmiertelnego muchomora nie jest w Polsce zakazana, a zakazana jest uprawa marihuany. Dlaczego można nieść w reklamówce pół kilograma bielunia, ale nie pół grama haszyszu. Dlaczego alkoholem można się legalnie zapić na śmierć, ale czegoś innego nie można nawet trzymać w dłoni.
Można sobie w domku hodować 10 piranii, 10 tarantul, 10 skorpionów, 10 dowolnie agresywnych psów, które zabijają w 10 sekund. W przeciwieństwie do THC rzucają się na człowieka znienacka wbrew jego woli. Ale w życiu nie wolno uprawiać ziarna marihuany! Bo ono (po wyrośnięciu) zawiera THC, które zabija na śmierć po 300 latach palenia 1 kg trawy dziennie i to zgodnie z własną wolą. To zboczenie powinno być karalne kastracją lub łamaniem kończyn na kole.

Pozamykajmy się wszyscy prewencyjnie. I biczujmy się przynajmniej raz dziennie. Za same myśli powinno się karać dożywociem!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości