To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
http://www.alternet.org/drugreporter/64465/

What would you buy if you had an extra $42 billion to spend every year? What might our government buy if it suddenly had that much money dropped onto its lap every year?

For one thing, it might pay for the entire $7 billion annual increase in the State Children's Health Insurance Program that President Bush is threatening to veto because of its cost -- and there'd still be $35 billion left over.

Or perhaps you'd hire 880,000 schoolteachers at the average U.S. teacher salary of $47,602 per year.

Or give every one of our current teachers a 30 percent raise (at a cost of $15 billion, according to the American Federation of Teachers) and use what's left to take a $27 billion whack out of the federal deficit.

Or use all $42 billion for a massive tax cut that would put an extra $140 in the pockets of every person in the country -- $560 for a family of four.

The mind reels at the ways such a massive sum of money could be put to use.

Why $42 billion? Because that's what our current marijuana laws cost American taxpayers each year, according to a new study by researcher Jon Gettman, Ph.D. -- $10.7 billion in direct law enforcement costs, and $31.1 billion in lost tax revenues. And that may be an underestimate, at least on the law enforcement side, since Gettman made his calculations before the FBI released its latest arrest statistics in late September. The new FBI stats show an all-time record 829,627 marijuana arrests in 2006, 43,000 more than in 2005.

heh
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Dlaczego UPR?

Ano dlatego:
https://hyperreal.info/encod/kandydat_lp...tek_krakow

I powiedzmy sobie szczerze, bez pierdol, sa trzy mozliwosci:

1) Glosujesz na PO, LiD, PiS etc - radykalnie nienawidzisz wolnosci, popierasz mafie, popierasz zamykanie w wiezieniach za niewinnosc etc.
2) Nie idziesz na wybory - ciezko oceniac twoja motywacje
3) Glosujesz na UPR - jestes sympatykiem wolnosci i wszystko jasne.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Dlaczego UPR?

Ano dlatego:
https://hyperreal.info/encod/kandydat_lp...tek_krakow

I powiedzmy sobie szczerze, bez pierdol, sa trzy mozliwosci:

1) Glosujesz na PO, LiD, PiS etc - radykalnie nienawidzisz wolnosci, popierasz mafie, popierasz zamykanie w wiezieniach za niewinnosc etc.

To post czy spot partyjny i reklamowy zarazem (?) Duży uśmiech

pzdr
Odpowiedz
Cytat:To post czy spot partyjny i reklamowy zarazem

Coz ja poradze...

Na hyperrealu sa tez wypowiedzi PO'wca, LiDowca i jeszcze jakis typow. Jedni krotko: nie ma mowy, drudzy lawiruja bo jednak wyborca do nich napisal a kandydat UPR bez zadnego lania wody: tak, to przeciez oczywiste ze ludzie sa wolni. No to ej.

Odpowiedz
Klik. moze to nie na temat troche ale tez o lamaniu wolnosci.Zle sie dzieje w niektorych amerykanskich miastach oj zle...
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):I powiedzmy sobie szczerze, bez pierdol, sa trzy mozliwosci:

Zapewne nie zauwazasz ze osiagnales ta wypowiedzia poziom Kaczynskiego.

Nie ma wyjscia no, jak sie nie glosuje na PIS to jest sie za korupcja, a jak nie na UPR
to popierasz mafie i zniewolenie.
Odpowiedz
no co ja poradze Smutny wcale mi sie to nie podoba ale tak to wlasnie wyglada.

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):no co ja poradze Smutny wcale mi sie to nie podoba ale tak to wlasnie wyglada.

Głosujesz na UPR jesteś m.in. przeciw wolnościom osobistym i za uprzywilejowaniem kościoła katolickiego w Polsce. <<--- powiedz mi jak to brzmi?

Nie masz racji w tym co mówisz. Mówiąc: "Glosujesz na PO, LiD, PiS etc - radykalnie nienawidzisz wolnosci, popierasz mafie, popierasz zamykanie w wiezieniach za niewinnosc etc." można śmiało powiedzieć, że taką retoryką sięgasz mistrza Kaczyńskiego. Nie spodziewałem się tego po Tobie. To moja prywatna opinia.
[Obrazek: 628750.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Głosujesz na UPR jesteś m.in. przeciw wolnościom osobistym i za uprzywilejowaniem kościoła katolickiego w Polsce. <<--- powiedz mi jak to brzmi?

Jak klamstwo Uśmiech

no kurde naprawde co ja poradze ze jest tylko jedna partia ktora gwarantuje minimum wolnosci? Smutny

Odpowiedz
Na tym forum urosl jakis mit liberalnego UPR-u.

UPR jest liberalno-KONSERWATYWNY.
Odpowiedz
no nie wyrobie zaraz. No i ch** za przeproszeniem ze sa konserwatywni. Sa tak konserwatywni ze az chca zalegalizowac WSZYSTKIE uzywki bo jest dla nich oczywiste ze dorosly czlowiek ma prawo robic ze soba co chce. No bardzo kur** konserwatywne podejscie. A moze wlasnie tak, moze to konserwatyzm ktory odwoluje sie do starego prawa, podeptanego przez wszystkich bolszewickich wyksztalciuchow, ze kazdy czlowiek posiada samego siebie i nikt nie ma prawa mu narzucac zadnych kretynizmow. Takich konserwatystow to ja bym chcial jak najwiecej zamiast tej bandy "liberalnych" zamordystow od prawa do lewa. Naprawde ludzie patrzcie troche szerzej niz na okladke sama bo to jest zwyczajnie zenujace.

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):no nie wyrobie zaraz. No i ch** za przeproszeniem ze sa konserwatywni. Sa tak konserwatywni ze az chca zalegalizowac WSZYSTKIE uzywki bo jest dla nich oczywiste ze dorosly czlowiek ma prawo robic ze soba co chce. No bardzo kur** konserwatywne podejscie. A moze wlasnie tak, moze to konserwatyzm ktory odwoluje sie do starego prawa zbeszczeszczonego przez wszystkich wyksztalciuchowatych patafianow ze kazdy czlowiek posiada samego siebie i nikt nie ma prawa mu narzucac zadnych kretynizmow. Takich konserwatystow to ja bym chcial jak najwiecej zamiast tej bandy "liberalnych" zamordystow od prawa do lewa. Naprawde ludzie patrzcie troche szerzej niz na okladke sama bo to jest zwyczajnie zenujace.
a bede mogl sie ozenic w instytucji panstwowej ze swoim kotem? Smutny

Nie slyszalem, zeby upr planowalo mnie w tej materii zaspokoic.
Odpowiedz
ah wiec TO rozumiesz pod pojeciem "konserwatyzm". Konserwatywni bo z kotem nie pozwola sie zenic...

Mam nadzieje ze LiD czy inne gowno ci to zapewni.

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):ah wiec TO rozumiesz pod pojeciem "konserwatyzm". Konserwatywni bo z kotem nie pozwola sie zenic...

Mam nadzieje ze LiD czy inne gowno ci to zapewni.
Nie sadze. Duży uśmiech

Nie rozumiem twojego oburzenia. Po prostu napisalem, jakimi pogladami legitymuja sie UPRowcy. Przeciez tego nie zmyslilem. Smutny
Odpowiedz
bo mnie denerwuje mowienie o "micie liberalnego UPR" i wypominanie ze to "konserwatysci". Tymczasem gdy porowna sie programy wychodzi ze LiD i PO to jakies ultra-mohery przy "konserwatystach" z UPR.

edit: poza tym wszystko mnie ostatnio denerwuje Smutny budze sie wsciekly, ide spac wsciekly... chyba jakas zbiorowa karma narodu mnie dopadla Smutny

Odpowiedz
przedwyborcza gorączka i frustracja
i człowiek nie może sobie nawet
swobodnie zapuffać nad brzegiem morza
dla ukojenia nerwów
bez paranojogennych wyobrażeń:mrgreen:
Odpowiedz
Cytat:przedwyborcza gorączka i frustracja
i człowiek nie może sobie nawet
swobodnie zapuffać nad brzegiem morza
dla ukojenia nerwów

Aha, poza tym jest jesien i brazylijski serial juz nie cieszy jak kiedys...

wszystko jest jakies do dupy, dzien w dzien jakies kaczory, jakies ziobry, jakies klotnie ze wszystkimi niepotrzebne, w pakistanie 130 osob w zamachu poszlo, jakis psychopata zaglodzil psa na smierc i zrobi na tym kariere w swiecie sztuki, no WTF?

Odpowiedz
nom
ewidentnie masz syndrom przesytu;P
Odpowiedz
Dlaczego zdelegalizowano marihuane?

http://www.heartbone.com/no_thugs/hja.htm

"There are 100,000 total marijuana smokers in the US, and most are Negroes, Hispanics, Filipinos, and entertainers. Their Satanic music, jazz, and swing, result from marijuana use. This marijuana causes white women to seek sexual relations with Negroes, entertainers, and any others."

"...the primary reason to outlaw marijuana is its effect on the degenerate races."

"Marijuana is an addictive drug which produces in its users insanity, criminality, and death."

"You smoke a joint and you're likely to kill your brother."

"Marijuana is the most violence-causing drug in the history of mankind."

TACY LUDZIE delegalizowali marihuane... i do dzis idziemy zgodnie z ich wytycznymi jak lemingi jakies... Smutny

Odpowiedz
O kuuuuurwa. No to ladnie, takich bzdur to nawet kaczor nie opowiada (ale to moze z tego powodu, ze nie odruznia marihuany od majeranku i alkoholu od soku pomaranczowego).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości