Roan Shiran napisał(a):Baptiste napisał(a): Tak, mam z tym problem.Czyli tylko "liberusy"(sic!) przeskoczyły intelektualnie próg cywilizacyjny opierający się na zasadzie Kalego? Nie no, bez przesady. Znam wielu inteligentnych konserwatystów. No chyba, że "liberusy" to jakieś przeciwieństwo Twojej subkultury, wtedy cofam wszystko.
Liberus chyba powinien wiedzieć, że niewłaściwe używanie broni nie powinno być argumentem za odejściem od jej stosowania, ale co ja tam wiem...
Tylko liberusy widzą jakąś niekonsekwencję w tym, że zwolennik cenzury gani jakieś postępowanie tych nurtów, które chciałby objąć cenzurą. No jak to możliwe, wprost niebywałe...
W głowie się tobie nie mieści, że zwolennik cenzury dotknięty cenzurą nie musi krytykować samej instytucji cenzury tylko tego kto jej w taki a nie inny sposób używa. Zupełnie jak z bronią, o której wspominałem.
Jak już wspomniałem liberus powinien ten tok rozumowania kojarzyć. Wśród nich znajdują się jednak i tacy niezbyt rozgarnięci, ociemniali, ale za to pyskaci i pragnący bez przemyślenia za wszelką cenę wtrącić swoje niemerytoryczne, trzy grosze w formie ad personam.
Bingo! O tobie właśnie mowa. Szkoda mojej uwagi na takie dziecinne zaczepki pyskacza.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN