wilku2243 napisał(a): Cóż nawet jeśli to akurat chrześcijanizm lub islam na pewno nie jest zgodny z nauką a przecież to najpopularniejsze religieW imieniu muzułmanów się nie wypowiadam. Co to jest "chrześcijanizm", nie wiem. Natomiast chrześcijaństwo jest z nauką jak najbardziej zgodne.
Cytat:Matka natura to jedynie zbiór praw rządzących tym światem, jak prawa fizyki, czas, a nie bógCo nie zmienia faktu, że odpowiedź "bo tak działa matka natura", to żadna odpowiedź.
Cytat:Gepard, biegający z prędkością światłaTo nie mój przykład przecież.
Cytat:W tym momencie czepiasz się szczegółów, mogłem po prostu napisać pomyliłem się zamiast myślałem.Pomyłką tego też nie można nazwać. Ktoś kto cokolwiek słyszał o Islamie i cokolwiek słyszał o Chrześcijaństwie nie jest w stanie popełnić takiej "pomyłki".
Cytat:To mnie najbardziej rozpierdala, ciekawe co powiesz gdy spytam skąd się wziął bóg, bo skoro chemiczne mieszanki gazów nie mogły istnieć przed początkiem wszystkiego to bóg też nie.Jak mogą gazy istnieć przed początkiem wszystkiego, skoro gazy należą do kategorii "wszystko"? Natomiast koncepcja Boga nadaje się jako coś co istnieje "przed wszystkim" (innym niż Bóg). Oczywiście można się z tą koncepcją nie zgadzać.