astrotaurus napisał(a): Każdy bok jest też każdym innym bokiem, ale jednocześnie nie jest. I każdy bok jest całym trójkątem, a cały trójkąt każdym bokiem. Dziękuję!Analogia jest analogią dlatego, że jest niedoskonała. Pod jakimś tam względem odpowiada temu, czego opisowi służy, a pod innym względami – już nie. Analogia z trójkątem miała wskazać na brak sprzeczności logicznej, a nie wszystko dotyczące Trójcy wyjaśnić.
Cytat:Weź pod uwagę, że nikt z tych co tobie sprali mózg nie porywa się na dyskusje, oni plotą brednie w swoim gronie tylko. Jedynie tacy otumanieni a gorliwi ludzie jak ty lecą w świat piskać za całą orkiestrę.Wielu wierzących uczestniczy w różnych dyskusjach. Ale mało jest takimi masochistami jak freeman czy ja, aby dyskutować z kimś, kto nie ma o niczym pojęcia, nie wie w co wierzą chrześcijanie, nie wie czym zajmuje się logika, nie wie czemu służy analogia, a poza tym wydaje mu się, że im więcej głupawych uwag nt. hipostatycznych ptaszków wygłosi, tym mądrzej zabrzmi.
Cytat:A ty masz zdiagnozowane obrzydzenie do wypracowań zapewne. Tyle tysięcy postów i żadnego wypracowaniaNie wykonuję pracy za darmo. Zwłaszcza dla osób, które jej nie docenią i tak.
Cytat:Tak, to jest to - nie jesteś w stanie wziąć odpowiedzialności za powtarzane bezrozumnie brednie.Ale co Ty bredzisz? Przecież nietrudno było się domyślić, o kim pisałem (zakładając, że ma się jakąkolwiek wiedze o historii chrześcijaństwa). Sabeliusz był ateistą? Ariusz? Nestoriusz? No chyba nie.
[quote]]Ja wiem, że niektórzy próbując myśleć nad tym co głoszą skończyli jako - o jerumpajtasz! - jako ateiści. Dopóki twoje upośledzenie ma nad tobą władzę, podporządkowuje twój umysł do ochrony siebie musi to być dla ciebie koniec przerażający. Tak to działa.