tatiana667 napisał(a): Czysto praktyczne wolę żeby moje prochy były rozsypane tudzież spoczęły gdzieś na półce niż skończyć gnijąc w ziemi zabierając miejsce które lepiej mogło być wykorzystane na wiele innych sposobów również chcę aby moje organy po śmierci zostały oddane do transplantacji i spopielenie ciała wydaje się dobrym rozwiązaniem po tym
Popieram Sofeicza. Pozostawiając twoje zwłoki w ziemii przyczyniasz się do zamknięcia łańcucha pokarmowego i umożliwiasz, żeby twoje ciało stało się pokarmem dla drobnoustrojów, potem pożywką dla roślin, które przy okazji produkując tlen będą pożywieniem dla roślinożerców żeby potem wylądować jako pyszny stek na talerzu przyszłego pokolenia. Zamiast tego w masowy sposób przyczyniasz się do ocieplenia ziemi, zanieczyszczenia powietrza, spora część resztek twojego ciała będzie utylizowana na wysypiskach śmieci a resztka popiołu będzie małowartościową używką, jeżeli nie będzie wtłoczona do jakiejś urny z materiałów równie trudnych do utylizacji. To z organami wydaje się trochę jak próba zagłuszenia sumienia w obliczu powyższego bilansu...
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!