To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Killdozer
Szczególnie trafne porównanie, Słupek, bo państwo to też mafia, tylko taka szczególnie duża i paskudna :>
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
A proszę, Avx, widzę, że znów Ci się marzy działanie prawa wstecz.

Czyli po "rewolucji", pani z okienka w ZUSie należy odebrać mieszkanie, meble, samochód i spódnice, bo pracowała dla mafii? :]
Null pointer exception
Odpowiedz
Eeeem, no nie, nie jestem taki radykalny Uśmiech W przypadku pani z okienka w ZUSie występują wg. mnie okoliczności łagodzące, a przynajmniej mogąOczko

W przypadku ministra nie :>
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
No ja myślę, bo zobacz :>

Załóżmy, że zostałeś już tym operatorem koparki, jak niedawno pisałeś.

Firma, dla której pracujesz, świadczy usługi dla państwa (o czym nawet możesz nie wiedzieć). Po przewrocie - do Twojego domu wpada grupa Black Squadron i mówią grzecznie "Na mocy dekretu XVZ Rady Rewolucyjnej, obywatel Avx zostaje pozbawiony dóbr zgromadzonych poprzez nabycie za pomocą nielegalnie zdobytych środków." :]
Null pointer exception
Odpowiedz
Chyba żaden lewicowy libertarianin nigdy nie namawiał do odbierania własności szeregowym pracownikom firm kolaborujących. Wręcz przeciwnie, proponują niektórzy ich uspołecznienie na zasadzie przekazania pracownikom.

To w przypadku m.in. tych korporacji co teraz dopłaty ciągną, bo bankrutować nie mają ochoty (mimo, że dawno powinny zgodnie z zasadami rynku :] ).

Urzędasy i urzędnicy to nieco inna rzecz i raczej by urzędu na spółkę nie dostali, ale z drugiej strony szeregowym pracownicom ZUS-u też nie chciałbym mieszkania zabierać, przegięcie.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Którym, co, według jakiego klucza i kto ma przekazać? Bo nie do końca rozumiem, co chciałeś przekazać.
Null pointer exception
Odpowiedz
Przed chwilą jeszcze edytowałem posta, może wysłałeś odpowiedź przed tym, jak skończyłem i teraz jest jaśniej ? ;P

Za wiki:
Agoryści często wyrażają sympatię dla skonstruowanego przez Murraya Rothbarda programu konfiskaty mienia państwowego przez jego pracowników lub klientów. Także firmy prywatne, które są winne współpracy z państwem i otrzymywały z jego strony przywileje miałby spotkać taki los.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Ale właśnie moje pytanie pozostaje aktualne Uśmiech

Bo przekazać... na podstawie jakiej? Kto ma przekazać? Wg jakiego klucza? Komu? Ile? Za co?

Tworzysz kastę ludzi, którzy decydują o przydziale dóbr... Wiesz, co to niesie za sobą.
Nie piszę tego złośliwie. Problem tak czy inaczej będzie istniał.

PS: ja tutaj tylko fantazjuję, nie jestem anarchistą.
Null pointer exception
Odpowiedz
Żeby mnie ktoś nie zrozumiał źle: nie chcę "uspołeczniać" rolników za to, że biorą dotacje z UE Oczko Piszę raczej o pseudo-kapitalistycznych pasożytach ciągnących sobie miliardy, obecnie pod pozorem kryzysu.

Na wątpliwości Athei odpisze może jutro, teraz strasznie zmęczony jestem i nie chce mi się bawić w szczegóły.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
To współpraca z państwem jest zbrodnią? Kurwa, do ciekawych wniosków dojdziemy. Postulaty ciekawe, konfiskować prywatną własność "kolaborantów". No, no... taka anarchistyczna nacjonalizacja Duży uśmiech A oberwie się jak zawsze - niepoprawnym politycznie. Kiedyś to byli Żydzi, teraz "kolaboranci"... Ten lewicowy libertarianizm to taka jakaś nowoczesna odmiana faszyzmu?
Odpowiedz
Oj spokojnie, głośno myślimy Oczko
Avx w przyszłości powie, o co mu biega i będzie gitara.
Null pointer exception
Odpowiedz
Kolaboranci... Tak sobie dzisiaj ze znajomymi rozmawiałem o odbieraniu emerytur byłym UBekom, SBekom itp. Abstrachując już od moralnej strony ich zachowania, pracowali dla państwa i wykonywali swoją pracę najlepiej jak umieli, za co dostawali wynagrodzenie, które zaowocowało taką a nie inną stawką emerytalną. I nagle zapaliła mi się w głowie lampka 'Avx mode on'. Ubek, kolaborant.... jeden pies, wszystko do jednego wora i niech żyje rewolucja libertariańska ;-)
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):Scully, facet zmajstrował sobie kildożera niczym Adam Słodowy, więc da się. Tyś - chemik. Narzędzia inne, możliwości równie szerokie :>

Narzędzia inne, ale bardziej subtelne, podkładanie ładunków wybuchowych, puszczanie odrażających mgieł gazu musztardowego czy chemiczne skażanie to nie to samo co pierwotna żądza destrukcji, która czasem nachodzi mnie w odniesieniu do misterności ludzkich dzieł - mechanicznego miażdżenia, niszczenia, burzenia, pisku giętych blach, głucho rozsypujących się cegieł i triumfalnego pochodu panzermachine Duży uśmiech

dokładnie tak, jak mam ochotę czasem poskakać po nowoczesnym spektrometrze ramanowskim, chlubie wydziału, i nieraz marzyłam o szklanej powodzi z kilkuset precyzyjnie wykonanych naczyń miarowych Uśmiech jeśli wybuch zrobiłby to za mnie, nie byłoby funu Uśmiech Kapewu? Duży uśmiech

edit: uwielbiam mechaniczny klimat u Strugackich w literaturze i Voivod w muzyce Uśmiech Takie wizje:

Załączone pliki
.jpg   tarkus_cover1.jpg (Rozmiar: 43.5 KB / Pobrań: 7)
.jpg   Voivod-Rrroooaaarrr.jpg (Rozmiar: 38.34 KB / Pobrań: 6)
.jpg   3059137141_dedec9299e_o.jpg (Rozmiar: 45.45 KB / Pobrań: 4)
.jpg   tn_45t00362.jpg (Rozmiar: 14.68 KB / Pobrań: 6)
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
Так точно, ist doch klar Fraulein Scully Język

Chciałem pomóc :foch: :]
Null pointer exception
Odpowiedz
Ach, massraksz Uśmiech . Też mam zajoba jak ich czytam Duży uśmiech (taki mały wtręt).
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Scully napisał(a):dokładnie tak, jak mam ochotę czasem poskakać po nowoczesnym spektrometrze ramanowskim, chlubie wydziału, i nieraz marzyłam o szklanej powodzi z kilkuset precyzyjnie wykonanych naczyń miarowych Uśmiech jeśli wybuch zrobiłby to za mnie, nie byłoby funu Uśmiech Kapewu? Duży uśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=S8j4Jp7Vd_Q
Prorok vs fanatyzm :wall:
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=qlZh9-NQE...r_embedded

Filmik o Killdozerze. Oryginalne...
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: