To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
co jest istotą głupoty życiowej
Will Kane napisał(a):Lubię rozmyślać nad głupotą, uważam,że cechą małpy myślącej powinno być zauważanie jej u siebie i rzeczywiście każda refleksja poszerza moją wiedze na temat mnie samego w zwiazku z postawionym problemem. Duży uśmiech
Prosze o wypowiedzenie się i okreslenie co na ową głupotę przede wszystkim sie składa?Myślenie życzeniowe?Skrzywiona percepcja objawiajaca się czy to w postrzeganiu każdej interakcji jako pola walki a ludzi jako przeciwników bądź w wizji świata rodem ze szkółki niedzielnej?
Nierealistyczna ocena swoich możliwości?Niechęc do wzięcia odpowiedzialności za swoje życie?Niezdolnośc empatii?Niewyjaśnianie nieporozumień które prowadza do lawiny?Brak elastyczności w myśleniu?
Wymyślanie potrzeb w nieskończoność?Racjonalizowanie?czy też bezrefleksyjność,brak wiedzy ,inteligencji ?A może nieswiadomoś ćgłupoty?? Uśmiech Uśmiech
Ostatnio skłaniam się ku myśleniu, że istotą głupoty jest fakt, że często nie wiemy tak naprawdę jacy jesteśmy głupi - i to jest dramat.

PS. Jadę sobie przez miasto i widzę osiłka, który idzie chodnikiem i się buja, z fizjonomią wskazującą na niski stopień rozwoju mentalnego, z wyrazem jakby chciał kogoś pobić. Pomyślałem sobie: Jaki Ty jesteś głupi człowieku, ale najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet nie wiesz jaki jesteś głupi.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Jadę sobie przez miasto i widzę osiłka, który idzie chodnikiem i się buja, z fizjonomią wskazującą na niski stopień rozwoju mentalnego, z wyrazem jakby chciał kogoś pobić. Pomyślałem sobie: Jaki Ty jesteś głupi człowieku, ale najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet nie wiesz jaki jesteś głupi.

Niewiarygodne. Na naszym forum pisuje PRAWDZIWE MEDIUM!! Gocek widzi człowieka i telepatycznie chyba odczytuje jaki ten człowiek jest mądry czy głupi. Nawet z nim słowa nie musi zamienić - on dowiaduje się tego w jakiś tajemny sposób! Tego nawet Kaszpirowski nie potrafił. Wykrzywiasz też łyżki siłą umysłu?
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Gocek napisał(a):PS. Jadę sobie przez miasto i widzę osiłka, który idzie chodnikiem i się buja, z fizjonomią wskazującą na niski stopień rozwoju mentalnego, z wyrazem jakby chciał kogoś pobić. Pomyślałem sobie: Jaki Ty jesteś głupi człowieku, ale najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet nie wiesz jaki jesteś głupi.

Pycha jest grzechem. Oczko Język

Znam co najmniej jednego człowieka, który wygląda tak jak w twoim opisie, a który ma własną restaurację i który jest niegłupi.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Pycha jest grzechem. Oczko Język

Znam co najmniej jednego człowieka, który wygląda tak jak w twoim opisie, a który ma własną restaurację i który jest niegłupi.

Jak mówi przysłowie: "Najgorsze w tym wszystkim jest to, że głupi też ma czasami racje" ;]
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości