Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Ooo... rzeczywiście.  Ale tępy jestem.
Po prostu nie wpadłbym na pomysł, żeby pojechać do innego kraju, by się zbuchać, skoro mogę to samo zrobić w Polsce.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
von.grzanka napisał(a):EDIT
Czy waszym zdaniem 15 gramów marihuany to dużo czy mało?
Z punktu widzenia... ?
To towar wartości około 450 złotych (mniej w przypadku sprzedaży hurtowej).
Dla konsumenta dużo, dla dilera znośnie - pod warunkiem, że może szybko uzupełnić zapas; dla producenta mało.
Jak na chore warunki obecnego statusu prawnego marihuany na świecie, jest to sporo. Praktycznie legalizuje także dilerkę na niewielką skalę.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Cytat:http://wiadomosci.onet.pl/2095619,12...tyki,item.html nikt tego nie wklejał?
Ja słyszałem tego newsa w czeskim radiu jeszcze na wakacjach, jak robiłem sobie nocleg w sadzie blisko czeskiej granicy
EDIT A właściwie nie, wtedy słyszałem tylko o marihuanie.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
lumberjack napisał(a):Po prostu nie wpadłbym na pomysł, żeby pojechać do innego kraju, by się zbuchać, skoro mogę to samo zrobić w Polsce. 
Tyle, że potem możesz mieć problemy. Kiedyś jednemu, którego aresztowała policja za posiadanie (nie wiem ile tego miał), przyszła policja przeszukać pokój w akademiku. Jego współlokatorowi, a mojemu kumplowi, przy przeszukaniu zabrali jakieś drzewko iglaste w doniczce (do dalszego zbadania). :lol2:
Give me your lips for just a moment,
And my imagination will make that moment live.
Give me what you alone can give,
A kiss to build a dream on.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Wiem, wiem. Mój kumpel za posiadanie marychułany dostał 3 lata w zawiasach. Ale to mało jak na tyle osób, które znam, które palą. No ale wiadomo - chodzi o to, żeby nikt nie mial takich problemów za posiadanie używki lżejszej nawet od alkoholu.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
Cytat: Mój kumpel za posiadanie marychułany dostał 3 lata w zawiasach.
i to jest kurwa chore... :|
jeszcze karanie za dilerkę rozumiem (choć się nie zgadzam), tak ściganie za posiadanie na własny użytek, co więcej - skazywanie - to już dla mnie patologia i dno.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
ech
w chinach jutro pierwsza od półwieku ekzekucja europejczyka za przemyt narko...
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Reputacja:
0
za to i dość dobra wiadomość - pojutrze legal w czechach.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
to teraz nie będzie tylko jeżdżenie do Czech po alkohol
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
Tam niekarane bylo posiadanie malej ilosci narkotykow imo juz wczesniej, tylko do konca nie bylo sprecyzowane co to znaczy "mala ilosc narkotykow". Teraz juz wiadomo - 15 gram marihuany (reszta prawde mowiac mnie nie interesuje, ale tez chyba jakies rozsadne wartosci).
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Reputacja:
0
no ale wiesz... teraz ujednoznacznienie dało możliwość robienia wszystkiego w już określonych granicach, a to spory postęp
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Czesi to nasi mądrzejsi bracia po prostu.
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
W kieszeni amfetamina, LSD, kokaina. W domu hodowla marihuany i grzybków halucynogennych. Wszystko legalne. Od 1 stycznia. W Czechach. Policja nie ma wątpliwości - w strefach nadgranicznych będzie chciała to wykorzystać polska młodzież
Z raportu Europejskiego Centrum Monitorowania Narkotyków i Uzależnień od Narkotyków wynika, że prawie co trzeci młody Czech przyznaje się do palenia marihuany. Rocznie Czesi wypalają 11,5 t marihuany i zażywają 1,2 mln tabletek ekstazy.
Od dawna pojawiały się tu głosy, że skoro tyle osób pali marihuanę, to należy tę sytuację zmienić i marihuanę oraz inne narkotyki po prostu zdekryminalizować. Te argumenty przeważyły i czeskie ministerstwo sprawiedliwości przygotowało "limity bezkarności" określające, jaką ilość narkotyków można posiadać, nie narażając się na odpowiedzialność karną.
Ta ilość to: do 1,5 g heroiny, 1 g kokainy, 2 g metaamfetaminy, do 15 g marihuany, do czterech tabletek ekstazy i do pięciu tabletek LSD.
I to nie koniec zmian. Czesi będą mogli w domach uprawiać do pięciu krzaczków konopi indyjskich i do 40 grzybów halucynogennych. Rzeczniczka resortu sprawiedliwości Daniela Kovarova mówi, że efekty liberalizacji będzie widać po jakimś czasie.
- Dla nas to bardzo zła wiadomość. Jak mamy przekonać młodego człowieka, że nie warto sięgać po narkotyki, skoro będzie widział, że u sąsiadów ludzie palą marihuanę, nie kryją się z tym i nie grozi im za to kara? Nie rozumiem decyzji Czechów - mówi burmistrz Cieszyna Bogdan Ficek. Dlatego miasto planuje antynarkotykową akcję edukacyjną w szkołach.
Po czeskiej stronie takich emocji nie widać. Dorota Havl~ková, rzecznik prasowy urzędu miejskiego w Czeskim Cieszynie: - Przyznam szczerze: nie śledziłam, co się dokładnie zmieniło. Wiem tylko, że doprecyzowano, jakie ilości narkotyków można mieć.
Ta obojętność bierze się stąd, że czeskie przepisy od dawna dużo łagodniej niż polskie traktują osoby posiadające niewielką ilość narkotyków, np. marihuany. Już obecnie uważane jest to nie za przestępstwo, ale za wykroczenie. Karane jest grzywną, ale to teoria. W praktyce czescy policjanci na podstawie wewnętrznych wytycznych przymykają na to oko. Jeśli sprawa była kierowana do sądu, ten najczęściej ją umarzał ze względu na znikomą szkodliwość czynu.
- Niedawno byłem w lokalu w Czeskim Cieszynie. Przy jednym ze stolików klienci wyciągnęli skręty i zaczęli palić. Nikt się nie dziwił, nie protestował - opowiada Wojciech Trzcionka, redaktor naczelny gazety Polaków w Czechach "Głos Ludu".
Cieszyńscy policjanci wiedzą, że już teraz wielu młodych Polaków jeździ do Czech po narkotyki. - Sam kierowałem do sądu kilka takich spraw. Zatrzymani przyznawali, że narkotyki kupili w Czeskim Cieszynie - opowiada aspirant Mariusz Białoń. - Nie mam wątpliwości, że liberalizacja czeskiego prawa to zjawisko nasili - dodaje.
Miękkie narkotyki z Czech wydają się i tak najmniejszym z problemów, z którymi będzie musiała zmierzyć się nasza policja. Praga według europejskiego biura ONZ ds. narkotyków stała się istotnym producentem amfetaminy pervitin. I nie chodzi wcale o duże wytwórnie, ale małe domowe, nazywane "kuchenkami". Produkują do kilkunastu gramów narkotyku i są trudne do wykrycia. Narkotyki Czesi wytwarzają na bazie kupowanych bez recepty leków zawierających efedrynę.
Nasi policjanci nie planują nadzwyczajnych działań w związku ze zmianą przepisów, bo już teraz biorą pod uwagę, że wracająca z Czech młodzież może przenosić narkotyki. - Już kilkanaście lat temu, gdy byłem w liceum, w czeskich klubach bez problemu kupowaliśmy marihuanę albo tabletki - opowiada nam jeden z mieszkańców Cieszyna.
- Bardzo dobrze, że zmienili przepisy. Każdy ma swój rozum i wie, na ile może sobie pozwolić. Sam nie palę nawet papierosów, ale sytuacja była naprawdę kuriozalna - uważa Pavel Skorek, student z Ostrawy.
I kuriozalna będzie dalej - w miastach takich jak Cieszyn Polacy będą mogli legalnie zapalić marihuanę na którymś z dawnych mostów granicznych na Olzie. Oczywiście pod warunkiem, że będą pamiętali o tym, że nie wolno im przejść ze skrętem do polskiej części miasta, gdzie czeka na nich aspirant Białoń.
Źródło: Gazeta Wyborcza
------
Swiat normalnieje, a u nas leci sie do paki, gdy miesiac po spaleniu malego skrecika prowadzi sie samochod. Kazdy przeciwnik legalizacji to albo niedouczony baran, ktory nie wie co mowi, albo zwykla kurwa. Ole!
Liczba postów: 1,347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Wszystko za granicą idzie w dobrym kierunku. Ostatnio oprócz legalizacji w Czechach mówiło się o legalizacji w niektórych stanach USA. Być może takie działanie wpłyną na naszych rodzimych polityków. Niekoniecznie nazwałbym każdego przeciwnika legalizacji kurwą, musiałbyś sprecyzować o jaką legalizację chodzi - narkotyki "miękkie", "twarde".
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Dla mnie to nadal mętne jest. Dekryminalizacja. Nie wiem czy do legalizacji nie jest trudniej przejsc z takiego stanu niż z pełnej nielegalności bo teraz władza ma niejako wymówke że swoje zrobiła i dalej nic nie musi. Przy czym nie tworzy to normalnego rynku "narkotykowego", nie eliminuje patologii, nie uderza przestęczości zorganizowanej po kieszeni a na dodatek kto wie może faktycznie powoduje że władza będzie teraz znacznie ostrzej działała przeciwko handlarzom. W sumie nie sądze ale taka jest zapewne oficjalna linia propagandowa. A też na przykład co to znaczy "grzyby - 40 sztuk" że 40 pojedynczych grzybów można mieć? Będą robić naloty i liczyć ile kto ma grzybów? A jak ktoś bedzie miał 41? Przecież to jest dalej idiotyzm.
Jasne, z punktu widzenia zwykłego palacza marihuany czy okazjonalnego grzybiarza to są bardzo dobre zmiany ale do normalności wciąż daleko.
Poza tym myśle że jeśli w przeciągu nie wiem 2 lat nie będzie żadnej powiązanej z używkami tragedii w Czechach to i u nas może coś się ruszy.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
20
To jest stan idealny z agorystycznego punktu widzenia.
http://pl.agorism.info/
Gdyby całkowicie zalegalizowano, mafia państwowa położyłaby łapy na podatkach.
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
20
http://wiadomosci.onet.pl/1590505,2679,1,kioskart.html
Mojego syna zabił aerozol
W 1988 roku syn Barbary Skinner, 16-letni Darren, zmarł po tym, jak odurzył się gazem z dezodorantu (...)
Jak widać, jeżeli ktoś jest debilem to przedawkuje cokolwiek.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 7,737
Liczba wątków: 102
Reputacja:
33
Ideologię też można "przedawkować"
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Marihuana to nie chemia. Te mocne odmiany są dziełem człowieka, ale są to tylko mutacje/hybrydy. Nie da się wzmocnić gandy np po jej wyhodowaniu, natomiast podczas hodowli, jedynie można podlewać czymś ( potas np - produkty do wzmacniania roślin zielonych  np. paprotek ) i oczywiście lampy jako symulacja słońca, ale czy to chemia ?
Roślina potrafi przyswoić tylko niektóre związki, inne zostaną odrzucone lub roślinka padnie. Nowe badania pokazują, że marihuana pomaga przy chemioterapii ( łagodzi odruchy wymiotne ).
Niby ganda ma substancje smoliste jak papieros więc jest rakotwórcza, ale mozna palić przez wapo ( inhalator z możliwością ustawienia temperatury na około 110 - 120 stopni i wtedy tylko thc się wydziela)  .
Co do twardych narkotyków. Wszystko jest dla ludzi z głową, ale że takich ludzi jest mało to jestem na nie. Większość by się uzależniła i pewnie prze ćpała.
I jeszcze jedno.
Weźmy dwie osoby jedna pije przez 10 lat ( alkohol ), druga pali zielone.
Alkoholik jak mu zabierzemy płyny będzie mieć delire, bedzie się denerwować i nie tylko na siebie, będzie żebrać byle się napić i ogólnie co się dzieje z taka osobą jest straszne.
Teraz drugi przypadek. Palimy i odstawiamy. Jest nam przykro bo nie ma palenia, możemy mieć cug, ale jeśli nie załatwimy to co najwyżej jest nam przykro, że nie można przypalić i .............. zajmujemy się wtedy czymś innym i zapominamy. Czy ktoś widział, żeby ktoś kto pali chodził jak alkoholik żebrał trząsł się ?
Liczba postów: 1,347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Od marihuany nie można się uzależnić fizycznie, ale psychicznie. Nigdy po zaprzestaniu palenia nie miałem wymienionych przez Ciebie objawów, ale zdażały się inne ciekawe.
" W skrajnych przypadkach u osób głęboko uzależnionych pojawiają się ruchy pląsawiczne, niezborne tiki, halucynacje, oczopląs i zaburzenia widzenia."
"Ponieważ THC znajduje się w organizmie dłuższy czas, po nagłym odstawieniu konopi nie pojawiają się wyraźne objawy abstynencji. Natomiast występuje psychiczny głód narkotyku."
http://www.forum.haszysz.com/jakie-sa-ob...1420.html?
http://zielonemity.republika.pl/faq.html
http://zielonemity.republika.pl/mity.html#THC14
|