To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, wszystkich
45.29%
154 45.29%
Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany)
37.35%
127 37.35%
Nie
13.53%
46 13.53%
Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada
3.82%
13 3.82%
Razem 340 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
Myślę, że nikt o zdrowych zmysłach tego autorytetu nie uznaje Oczko
Ale rządu PiS tyczyłoby się to też, jeden pies Język
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Cytat:że nie siedzą

No bo najczęściej nie siedzą, tylko dostają zawiasy. Pod koniec tamtego roku po cichu, ale coraz głośniej podnosiły się powoli głosy by częściowo zdepenalizować narkotyki. Już myślałem, że lada chwila zacznie się medialne wtłaczanie ludziom na powrót idei, że jak ktoś chce ćpać, to jego sprawa - idei wcześniej w podobny sposób z mózgów wytłoczonej. Przed kampanią z oczywistych względów te głosy ucichły.
There is a crack in everything. That’s how the light gets in.
Odpowiedz
Jestem za legalizacją wszelkich środków odurzających. Ale jest kwestia co do której nie jestem pewien - co z dziećmi? Jeśli przyjmiemy że każdy ma prawo decydowac o sobie i o swoich dzieciach, to czy należało by karać za sprzedawanie narkotyków nieletnim? Przecież od rodziców należy wychowanie dziecka tak by brało lub nie.
Odpowiedz
(jeśli obniżymy wiek pełnoletności, o czym pisałem "gdzieś indziej") tak, można karać.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Ale dlaczego właściwie? Rozumiem że jesteś wolnościowcem i uważasz że o takich sprawach powina decydować rodzina (popraw mnie jeśli się mylę). Dlaczego więc państwo miało by nagle się wtrącać z swoimi poglądami?

Do jakiego wieku obniżyl być ten wiek pełnoletności?
Odpowiedz
bo trudno założyć, że kasa, którą posługuje się taki niepełnoletni, jest jego. to do przyznania racji tym, którzy twierdzą że kasa rodziców jest do ich dyspozycji - jak zechcą kupić coś niepełnoletniemu, to niech to zrobią sami.

a jak przymuszą do brania(i coś się stanie) to powinni też oberwać.(jak np za normalne zatrucie)

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Wydarzenia na marszu wyzwolenia konopi:
http://www.youtube.com/watch?v=6Ksvf4Crn...re=related
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
I nawet jeśli chciałbyś potem takiemu udowodnić, że zrobił coś czego zrobić mu nie wolno to nie ma jak.
Odpowiedz
Avx napisał(a):Wydarzenia na marszu wyzwolenia konopi:
http://www.youtube.com/watch?v=6Ksvf4Crn...re=related

No i? Skoro aresztowali jedną osobę, to widocznie sobie na to zasłużyła. Po cholerę cały pochód poszedł za nią? Skoro poszedł za tą osobą i policją, to zboczył z zaplanowanej trasy. Więc przebywali w miejscu publicznym, wrzeszcząc i przeklinając. Czy to nie zakłócanie porządku?
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
Odpowiedz
Tu chodzi o walkę ze zbrodniczym aparatem ucisku.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Avx napisał(a):Tu chodzi o walkę ze zbrodniczym aparatem ucisku.

A kogo zabili?? ;]

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Na pewno niejeden zamknięty za kratkami za prochy się powiesił :> Więc są winni nękania ze skutkiem śmiertelnym :]
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Avx napisał(a):Na pewno niejeden zamknięty za kratkami za prochy się powiesił :> Więc są winni nękania ze skutkiem śmiertelnym :]

No, to się zgadza, ostatnio na najebce dowiedziałem się, że dalszego znajomego przygarowali za takie gówno. Narkofanem nie jestem, natomiast zamykanie ludzi, za samo posiadanie pewnych substancji, to wytwór chorych umysłów.
Odpowiedz
nie pamiętam ale już tu kiedyś pisałem, że jestem przeciw ale zmienił mi się światopogląd i teraz uważam, że powinna być zalegalizowana ponieważ:

1. Nie jest na tyle niebezpieczna
2. Ludzie tak czy siak ją posiadają i kupują bez podatków, a legalizacja mogłaby posłużyć za nowe źródło dochodów
Odpowiedz
Avx napisał(a):Na pewno niejeden zamknięty za kratkami za prochy się powiesił...
... i bardzo dobrze. Jednego skurczysyna na utrzymaniu państwa mniej.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):... i bardzo dobrze. Jednego skurczysyna na utrzymaniu państwa mniej.

przepraszam, ale... co kurwa?
gdyby go za te kraty nie wsadzili, to by na utrzymaniu nie byl.
a ze za dragi siedzi to skurczysyn? ale moglabys to jakos uargumentowac? niezaleznie od tego, czy za dilowanie, czy za posiadanie na wlasny uzytek, to automatycznie go czyni "skurczysynem"?
jeszcze potrafie zrozumiec argumentacje w przypadku osob, ktore twierdza, ze dilerzy powinni byc karani, chociaz sam jestem oczywiscie temu przeciwny. ale w tym przypadku, to nie wiem co powiedziec.
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
adi. napisał(a):a ze za dragi siedzi to skurczysyn? ale moglabys to jakos uargumentowac? niezaleznie od tego, czy za dilowanie, czy za posiadanie na wlasny uzytek, to automatycznie go czyni "skurczysynem"?
Mój skrót myślowy, miałam na myśli dilerów, którzy bezwzględnie powinni być karani, choć niekoniecznie więzieniem.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
ale niby czemu powinni być karani? dostarczają taki sam produkt jak np producenci alkocholów.

Odpowiedz
dokladnie, idac tym tokiem myslenia, skazujmy na kare wiezienia sprzedawcow alkoholu, tytoniu, kawy, herbaty... w koncu to wszystko uzywki. a argument o nielegalnosci narkotykow bedzie nietrafny, gdyz kwestia legalnosci zalezy od szerokosci geograficznej oraz jest plynna, w kazdej chwili moze sie obecny stan zmienic.

mialas jakies nieprzyjemne doswiadczenia z dragami, czy co?
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Cytat:Mój skrót myślowy, miałam na myśli dilerów, którzy bezwzględnie powinni być karani, choć niekoniecznie więzieniem.
W całości się z tobą zgadzam. Zamknijmy producentów produktów, które niszczą nasze społeczeństwo. Mam tu konkretnie na myśli Mc Donald'a, który w reklamach sugeruje, że jego produkty są przeznaczone dla najmłodszych. Rozumiesz? Jakaś tam marihuana to akurat pikuś przy całej sieci legalnie sprzedających ŚMIERĆ sklepów. Przecież wszyscy wiedzą, że ludzie, którzy te fastfoody spożywają są do tego zmuszani przez mcdonaldową propagande. Wciska się im, że fastfoody nie są złe, a w rzeczywistości zawierają masę tłuszczu i bywają nieświeże. bardzo szybko można wpaść w nałóg i tyć szybciej niż się je. O ile narkotyki pochłaniają na ogół nikłe ilości społeczeństwa o tyle fastfoody szybko stają się powszechne i prowadzą do upadku każdej społeczności. Nadwaga staję się światową plaga. Sama nadwaga to jeszcze nie jest duży problem, ale grubasy chcą wciągnąć w jedzenie innych grubasów. Z resztą taki bardzo otyły osobnik szybko staje się nieużyteczny(leniwy, powolny, potrzebujący wielu przerw w pracy) i bywa utrzymywany przez państwo(głupi darmozjad). Myślę, że Stany Zjednoczone niedługo zdelegalizują fastfoody, a potem całe jedzenie. Nie może być tak, że pozwalamy korporacjom fastfoodowym na zwodzenie naszych dzieci na złą ścieżkę. To w końcu nie ich wina, że kupują te hamburgery, one są tak ślicznie reklamowane, że każdy by się skusił.
Kto jest za mną niech podpali najbliższy Mc Donald, ew. KFC.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości