exodim napisał(a):Kontekst, kontekst, kontekst. Nie spodziewałem się, że będę musiał kiedyś wyjaśniać to komuś w miarę rozgarniętemu.
Exodim do Nonkonformisty. Podkreślenie moje. Uśmiechnęłam się.
|
Najśmieszniejsze wypowiedzi na forum
|
|
18.08.2012, 15:52
exodim napisał(a):Kontekst, kontekst, kontekst. Nie spodziewałem się, że będę musiał kiedyś wyjaśniać to komuś w miarę rozgarniętemu. Exodim do Nonkonformisty. Podkreślenie moje. Uśmiechnęłam się.
18.08.2012, 16:24
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Furia napisał(a):Exodim do Nonkonformisty. Podkreślenie moje. Uśmiechnęłam się.Też bym się uśmiechnął na to w miarę. Skoro Exodim lubi przyjmować rzeczy przyjęte, to jego problem. Ja lubię się też trochę podroczyć z interlokutorami. ![]() Pamiętaj jednak, Furio, że ja nigdy nie kroczę w takt. Nie idę za tłumem, za motłochem, za plebsem (jakkolwiek chcesz to nazwać). Po prostu patrzę z boku i staram się nie żyć za bardzo stadnie, i nie przyjmować rzeczy stadnych, i nie iść za jakimś guru jak stado baranów. Jestem trochę na uboczu. Obserwuję i patrzę. Widzę na horyzoncie Wielką Przeciętność. Wielkość rodzi się w samotności. Pamiętaj o tym. Trzeba odrzucić mniemania większości, szukać samemu i być krytycznym. Tylko tyle i aż tyle. No to chyba jestem w miarę rozgarnięty, co? :*
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
18.08.2012, 17:34
nonkonformista napisał(a):ja nigdy nie kroczę w takt. Nie idę za tłumem, za motłochem, za plebsem (jakkolwiek chcesz to nazwać). Po prostu patrzę z boku i staram się nie żyć za bardzo stadnie, i nie przyjmować rzeczy stadnych, i nie iść za jakimś guru jak stado baranów. Jestem trochę na uboczu. Obserwuję i patrzę. Widzę na horyzoncie Wielką Przeciętność. Wielkość rodzi się w samotności. Pamiętaj o tym. Trzeba odrzucić mniemania większości, szukać samemu i być krytycznym. Tylko tyle i aż tyle. No to chyba jestem w miarę rozgarnięty, co? :* Brzmi jak manifest satanisty z jakiegoś internetowego bloga ![]() Gdyby to było w innym temacie to bym to wrzucił do tego. Ale Nonkomformista był tak miły, że sam umieścił we właściwym
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci
18.08.2012, 20:56
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia nonkonformista napisał(a):Trzeba odrzucić mniemania większości, szukać samemu i być krytycznym. Tylko tyle i aż tyle.Uwaga! Nonkonformista kwestionuje kulistość Ziemi!!!!!! Czy na sali jest lekarz?????
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
18.08.2012, 20:59
albo nie rozumiesz sensu jego wypowiedzi, albo podniecasz się, jak nie ma czym.
18.08.2012, 21:06
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Hans Wegeżynsten napisał(a):...albo podniecasz się, jak nie ma czym.Głównie to robię w życiu.
18.08.2012, 21:07
Sofeicz napisał(a):Głównie to robię w życiu.No tak. Ja też tak mam.
19.08.2012, 12:02
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38 Dołączył: 03.2009 Reputacja: 23 Płeć: kobieta Wyznanie: panteistka nonkonformista napisał(a):Pamiętaj jednak, Furio, że ja nigdy nie kroczę w takt. Nie idę za tłumem, za motłochem, za plebsem (jakkolwiek chcesz to nazwać). Po prostu patrzę z boku i staram się nie żyć za bardzo stadnie, i nie przyjmować rzeczy stadnych, i nie iść za jakimś guru jak stado baranów.http://youtu.be/qZ4MNpDl4nw :*
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
19.08.2012, 12:20
Tym postem nonkonformista powinien zmienić nick na socjopata
![]() Zwłaszcza po słowach: Nie idę za tłumem, za motłochem, za plebsem (jakkolwiek chcesz to nazwać). Po prostu patrzę z boku i staram się nie żyć za bardzo stadnie
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
19.08.2012, 13:19
Pffff... biadolenie ekstrawertyków na temat introwertyków.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
19.08.2012, 13:58
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Patafil napisał(a):Rosja to ostatnia nadzieja zdychającej na własne życzenie Europy. Uważam, że wszyscy - ateiści i wierzący - powinni wspólnie wznosić modły za wielkość i potęgę tego kraju. Wkrótce, gdy mułły i czarnuchy przejmą władzę i zaczną nas wyrzynać, poprosimy Rosję o ratunek. I rosyjski ,,walec parowy'' ruszy, miejmy taką nadzieję... Oczywiście, ileś tam niewinnych panienek ucierpi przy tym, ale i tak czarni i islamiści będą robić to samo, więc co za różnica... :mrgreen:Przyznaję Patafilowi tytuł "komika roku 2012". Chyba na razie go nikt nie przebije.
19.08.2012, 21:47
Sofeicz napisał(a):Przyznaję Patafilowi tytuł "komika roku 2012". Chyba na razie go nikt nie przebije. Jak dla mnie, to sam go przebiłeś tym: Sofeicz napisał(a):Kiedy pierwszy raz usłyszałem o ekskluzywnym wywiadzie, to mnie chuj ekskluzywny strzelił. ^^
19.08.2012, 22:41
Hans Wegeżynsten napisał(a):Ja uprawiałem seks z 16 latką i nie jestem pedofilem. Ale gdybym uprawiał seks z 14 latką i 11 miesięcy to byłbym już tym pedofilem. Trzeba uważać na tę cienką granicę. Hans o swoich podbojach seksualnych na nastolatkach dba chłopak o linię :lol2:
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
19.08.2012, 23:44
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Furia napisał(a):Jak dla mnie, to sam go przebiłeś tym: To akurat nie jest śmieszne. Po prostu znowu używanie słów w znaczeniu angielskim nie polskim. Sofeicz to potępia. Co w tym śmiesznego?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
20.08.2012, 00:13
nonkonformista napisał(a):To akurat nie jest śmieszne. Po prostu znowu używanie słów w znaczeniu angielskim nie polskim. Sofeicz to potępia. Co w tym śmiesznego? Nonkonformisto, dla Ciebie nieśmieszne, a dla mnie bardzo. Z poczuciem humoru jest jak ze smakiem i gustem. Nie powinno podlegać ono publicznej ocenie. W każdym razie, nie w tym wątku. ^^
20.08.2012, 06:59
korsarz napisał(a):Tym postem nonkonformista powinien zmienić nick na socjopata Nie powiedziałbym... :>
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
20.08.2012, 14:33
Minrab napisał(a):Ja osobiście w młodym wieku zaczynałem byc Ateistą (wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest coś takiego jak "Ateista"), dręcząc się tym, że bóg za ch*ja nie chciał się mi ukazać a ja go prosiłem. Zaczełem rozmyślać o bogu itp, dlaczego są wojny, dlaczego kataklizmy, choroby ludzkie itp.. Gdy się nauczyłem posługiwać internetem poczytałem w necie :-]. A teraz moge iść nawet na korytarzu w szkole i powiedzieć bez niczego ze 100% bezczelnością, że bóg nie istnieje. Naszczęście teraz w szkole u mnie wprowadzają Etykę, a kolo prowadzący jest antykatolicki, więc naprawde ja się pisze na to w 101%. Nowy nabytek forum
23.08.2012, 00:54
Roan Shiran napisał(a):To jak? Mam lesbijki traktować jak facetów? Dać w ryja, gdy potrzeba itp? Thank God for Roan 2nite.
23.08.2012, 02:44
rnk i nieubłagana logika
![]() Cytat:jeśli zdereguluje się całą gospodarkę, to on faktycznie może będzie nominalnie mniej zarabiał, ale szewcy też będą mniej zarabiać, bo buty stanieją, lekarze będą mniej zarabiać, bo coś tam, coś tam i w efekcie wszystkim będzie się żyło lepiej.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|