Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
mateuszjkl napisał(a):Mądry ateista będzie sobie tym ateistą i będzie postępował jak uważa za słuszne i będzie świadom tego , że im więcej ateistów tym gorzej. Bez komentarza.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Ciekawe ile powinien mieć wzrostu ten mądry ateista. I jaki kolor włosów ?
21.10.2012, 00:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2012, 18:37 przez Windziarz.)
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
Korwin mówił kiedyś coś podobnego.
EDIT: A dyskusja na temat Korwina poszła tu: http://ateista.pl/showthread.php?t=11422
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe
Liczba postów: 2,322
Liczba wątków: 50
Reputacja:
13
Może nie konkretna wypowiedź, ale ogólnie dyskusja mnie pewna rozbawiła. Otóż w temacie "Jak doszliście do ateizmu?" pewna 11-latka opowiedziała o swojej drodze do ateizmu od "Biblii dla dzieci" po katechezy w szkole i doszła do wniosku, że Bóg nie istnieje bo ludzie się mordują.
Ok, trochę zabawne i (już nie trochę) naiwne, ALE udowadnianie 11-latce że się myli poprzez wskazywanie jej dowodów Leibniza albo mówienie by poczytała trochę o teodycei? Ludzie!
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Wookie napisał(a):Może nie konkretna wypowiedź, ale ogólnie dyskusja mnie pewna rozbawiła. Otóż w temacie "Jak doszliście do ateizmu?" pewna 11-latka opowiedziała o swojej drodze do ateizmu od "Biblii dla dzieci" po katechezy w szkole i doszła do wniosku, że Bóg nie istnieje bo ludzie się mordują.
Ok, trochę zabawne i (już nie trochę) naiwne, ALE udowadnianie 11-latce że się myli poprzez wskazywanie jej dowodów Leibniza albo mówienie by poczytała trochę o teodycei? Ludzie! 
Trzeba młodzież edukować jak takie twierdzenia sadzi.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Cytat:wolność z definicji musi być ograniczona, żeby była wolnością
Ja wiem o co tutaj chodziło Exodimowi, choć pomieszał odrobinę pojęcia i nie czepiam się tego. Po prostu myśląc bez kontekstu to jest tak absurdalne, że aż śmieszne.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
krystkon napisał(a):Wg ciebie to czy strumień wody popłynie w lewo czy w prawo zależy od grawitacji, ukształtowania terenu, gęstości i prędkości strumienia, ciśnienia atmosferycznego, temperatury itd.
To jest tylko pół prawdy.
Reszta prawdy jest taka, że świadomy strumień sam zdecydował w którą stronę popłynie na podstawie bodźców, które na niego wpłynęły. :lol2:
W tej chwili ''zadławiłem'' się dymem tak ''rozbroiło'' mnie owe stwierdzenie.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
idiota napisał(a):Działania, które są podejmowane bez udziału woli to nie są w ogóle działania. :)
Reputacja:
151
manas napisał(a):trudno nazwać racjonalnym kogoś kto uważa fakty za prawdę. Manas potrafi
Liczba postów: 951
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Liczba postów: 770
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Bardzo mocne
Proszę wpisywać książki które polecamy! - http://ateista.pl/showthread.php?t=11246
Tutaj proszę zamieszczać krytykę podanych pozycji przez użytkowników do tematu "lista książek - http://ateista.pl/showthread.php?t=11405
"No oczywiście, wszystko powinno być prywatne, wiem, że dla takiego komunisty jak paranoid takie słowa przyprawiają go o palpitację serca :mrgreen:
własność jest rozwiązaniem każdego problemu. a póki co schowam portfel bo nie wiem kiedy mi go ukradniesz :lol2:" by korsarz <3
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Śmierć Szczurów napisał(a):Do tej "dyskusji" nie wracam, więc się nie podniecajcie.
Admin nasz, Szczurów Śmierć skromnie o sobie.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Nie miałem na myśli, że jestem jakoś istotny dla tej "dyskusji". Miałem raczej na myśli niemarnowanie transferu dla różnych złośliwostek, wyznań uczuć targających wrażliwe dusze, itd., które stały się Twoim udziałem. Przeceniasz mnie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 1,102
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Nie można przecenić kogoś kto jest.bezcenny.
wolny rynek kuwa!!!
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
nonkonformista napisał(a):Jest męskie dla obu partnerów, ponieważ wymaga przezwyciężenia początkowego bólu penetracji. A czyż męskość nie polega na pokonyaniu bólu? Pokonać ból, by czerpać rozkosz z seksu analnego. Nie ma nic bardziej męskiego niż to.
Nonkonformista o wyżynach odwagi.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
Liczba postów: 631
Liczba wątków: 4
Nonkonformista napisał(a):Może nie raj, ale normalność zapanuje wtedy, kiedy ostatni kościół na ziemi polskiej zostanie sprzedany albo zamieniony na muzeum religii chrześcijańskiej, a ostatni kapłan stanie się człowiekiem świeckim. Bez religii świat jest po prostu lepszy. Głoteska!
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
warbarbye napisał(a):Głoteska!
Standard naszego forum sprzed wielu lat
EH
Liczba postów: 3,035
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
Vacarius v2 w akcji.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Reputacja:
151
idiota napisał(a):Admin nie złożył demonu ofiary z dziewicy...
Szuka pewnie. Tunga napisał(a):No to może nonkonformista się poświęci. Głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba nie spał jeszcze z kobietą... przepraszam go od razu za tę drobną złośliwość, może się nie obrazi.
Propozycja złożenia zniewieściałego demonowi w ofierze. Brawo Tunga :twisted:
|