Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Może Gocek czytał tylko po angielsku albo po francusku? Chociaż mnie się skojarzyło kiedy pierwszy raz zobaczyłem "myślozbrodnię".
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 1,811
Liczba wątków: 70
Reputacja:
7
Palmer w sobotę z samego rana:
Palmer Eldritch napisał(a):Jezu, łącz posty.
że Palmer jest religijny słyszałem, choć pewności nie miałem
ale teraz jest autorem porannej modlitwy chrześcijańskiego użytkownika w Internecie
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Czajniczek Lesera napisał(a):Palmer w sobotę z samego rana:
że Palmer jest religijny słyszałem, choć pewności nie miałem
ale teraz jest autorem porannej modlitwy chrześcijańskiego użytkownika w Internecie
Z tego co pamiętam, że w niedzielę na mszy są takie modlitwy w różnych intencjach. Ksiądz czyta tą intencję a ludzie mówią "Ciebie prosimy. Wysłuchaj nas Panie"
Fajnie by to wyglądało:
"Aby ludzie na forum ateista.pl łączyli posty"
"Ciebie prosimy. Wysłuchaj nas Panie"
Liczba postów: 2,342
Liczba wątków: 37
Reputacja:
5
Stary Werter do biskupa Palmera
Stary Werter napisał(a):Prawda o Twoich słowach, Czarny Goodboyu.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
I wtedy Jezu cudownie połączył posty i powstał z nich Wielki Post.
Liczba postów: 4,845
Liczba wątków: 57
Reputacja:
14
zefciu napisał(a):Jedyne co robiłem to usiłowałem wymusić odejście od "autorytetu" Hitchensa i przyjmowania za prawdę jest paszkwili. Udało się - piotr35 podał cytaty z Lancetu.
a żeby było jeszcze śmieszniej, to ten oczekiwany cytat z dr. Foxa, naczelnego "The Lancet" zamieścił w swojej książce ... no kto?
Naturalnie Hitchens już 18 lat temu.
Nie wierzycie? Możecie sami sprawdzić:
Christopher Hitchens - Misjonarska miłość. Matka Teresa w teorii i w praktyce
str. 27-28
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
CreatedMind napisał(a):Ty się lepiej nie wybieraj z nim do lasu bo grom go wie na jakie grzyby weźmie go ochota.
CM do Neuromancera zapraszającego Nonkonformistę do siebie na grzyby.
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
75
Wyznanie: żadne
Riposta Nonkonformisty lepsza:
nonkonformista napisał(a):Idzie facet na grzyby i nagle znalazł takiego, którego nie znał. I tak bada go ręką i zastanawia się:
- Wziąć, nie wziąć, wziąć, nie wziąć. Nie biorę, maślak.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
15.06.2013, 13:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2013, 14:42 przez Furia.)
Reputacja:
0
PanZielony napisał(a):Jak im się za tłoczno tam zrobi, to jeszcze postanowią się rozerwać gdzieś na mieście.
O stolicznych "muzułmanach", którym ciasno w jednym meczecie. :lol2:
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9

Nie wiem czy coś takiego już było na ramach forum ale zacytuję swoją własną wypowiedz ktorą jak przemyślałem po ponownym jej przeczytaniu 2 godziny później to się po prostu prawie zadławiłem ze śmiechu...
Odruchem chciałem skasować ale jednak lepiej się podzielić
Otóż na dowcip nonka:
nonk napisał(a):Lew ogłosił zebranie wszystkich zwierząt w lesie. I powiedział:
- Piękne zwierzęta usiądą po mojej lewej stronie, a mądre po prawej.
Zwierzęta się ustawiają do odpowiednich kolejek. Trochę to trwa. Na końcu została tylko żaba.
Lew do niej:
- A ty co?
- No przecież się nie rozdwoję. :wink:
Odpowiedziałem:
CreatedMind napisał(a):Mógłby ktoś to wydzielić do jakiegoś NOWEGO tematu ?
Nie żebym miał coś przeciwko tej historii, jest wręcz przeciwnie.
Co jakiś czas powraca mnie do głowy pomysł aby stworzyć taki temat z opowiadaniami niosącymi jakąś moralność czy treść i za każdym razem albo zapominam albo mnie się nie chcę...
Na tytuł wątku proponuję: "Drobne opowiadania i ich przesłania" czy coś w tym stylu jak ktoś ma akurat włączoną wyobraźnie bo moja akurat w tej chwili jest nieistniejąca :razz:
No faktycznie to miałem w tamtym momencie nie tylko nieistniejącą wyobraźnie ale najwidoczniej to i chyba rozum ogółem mnie opuścił... :lol2:
Przeczytałem to ponowie i sobie pomyślałem:
" Kurwa CreatedMind, co do jasnej ciasnej dowcip nonkonformisty ma wspólnego z "opowiadaniami niosącymi jakąś moralność czy treść ?""
"Jaką moralność czy treść niesie niby ta żaba z dowcipu ?"
I poczułem się duUurny...
No widocznie dowcip nonka przypomniał mnie o tym małym "temacie" który chciałem założyć i to wydarzenie + zmęczony umysł przyćmiły świadomość tego ze odnoszę się właśnie do "dowcipu o żabie"
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Reputacja:
39
Cytat:Muzułmanie w Polsce nie są Gośćmi tak jak Żydzi których Polacy wymordowani też nie byli. To pokolenia Polskiej Islamskiej kultury
obywatele Polski od pokoleń.
Dla Muzułmanów nie będących gośćmi od pokoleń też zbudujemy polskie obozy śmierci, jak dla żydów!
Objawy użytkownika gar_owsa.
Reputacja:
0
Hans Żydenstein napisał(a):A ty daj minusa nonkonfowi, żeby nie stał się "niebanalnym osiągnięciem". Ja już dałem.
Czas wyłączyć komputer i wyjść do ludzi, Hans. :lol2:
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Nie chwytasz zabawy. Pełno ludzi w to gra na forum. Gra o Repę.
Reputacja:
0
Hans Żydenstein napisał(a):Nie chwytasz zabawy. Pełno ludzi w to gra na forum. Gra o Repę.
Hans, i od razu w dobrym dziale. Dzięks. Nie muszę przenosić. :lol2:
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Goodboy sobie pisze...
GoodBoy napisał(a):Chwilę przed banem zostałem nazwany przez jednego z homofobów "skurwielem" i nie spotkała go za to żadna konsekwencja.
Exodim pyta gdzie to było, a Goodboy odpowiada:
GoodBoy napisał(a):Nie chce mi się szukać, jednak jestem na 100% pewien, że mnie tak co najmniej raz nazwałeś jakieś pare miesięcy temu.
:lol2: Ale komedia. "Chwilę przed banem" czyli "parę miesięcy temu". No i "nie chce mi się szukać". :mrgreen: Padłem na cyce.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
PTRqwerty napisał(a):Gdyby nie zamordował całego plemienia Tuskenów, przez które umarła Smhi prawdopodobnie nic by się nie stało złego. Gdyby nie wymordowanie Tuskenów prawdopodobnie przeżyłby życie jak Jedi. Trochę jak Śmierć Szczurów, który banując tak wielu userów mógł się pogrążyć w rozpaczy, a jednak dzięki najwyraźniej pomocy przyjaciół wciąż pełni rolę Yody. Myślę, że Anakin potrzebował czynić zło, aby przekonać samego siebie, że ma złą naturę, co prowadziłoby do konkluzji o braku wolnej woli a więc tego, że nie mógł inaczej postąpić z Tuskenami. W ten sposób obchodząc wyrzuty swego jedajowego sumienia. Cała zaś sprawa z Padme i to, że ją poddusił nie była kluczowa, laska była zresztą zbyt romantyczna i dobrze, że ktoś ją udusił.
Właściwie cała wypowiedź jest niezwykle zabawna, ale pogrubiony fragment mnie rozjebał.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
39
aztec napisał(a):To jest coś innego.
Cierpisz na bardzo popularny słowiański syndrom Polaka-Katolika-Niewolnika. Choroba wrodzona, genetyczna.
Po prostu Polacy byli zawsze niewolnikami. Początkowo niewolnikami u szlachty, tzw. kmiecie. Pracowali naprzemiennie u plebana i u pana. Później już jako całe narody byli niewolnikami u zaborców, później u Niemców, i w końcu u Ruskich.
No i ten biedny Polak niewolnik zawsze biadolił, jak to mu źle, jak to mu niedobrze. W kółko zawsze marudził i narzekał mając nadzieję, że pan, szlachcic lub pleban zlituje się nad nim i nie będzie go gonił tak bardzo do roboty.
Syndrom niewolnika, biadolisz, bo liczysz że otoczenie się nad tobą zlituje.
Tego syndromu niewolnika naucza kościół, za co potępiam go na każdym kroku.
Duchowni regularnie wbijają tym biednym ludziom do łbów:
"moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina", to znowu "Panie nie jestem godzien...Panie nie jestem godzien, ", "tyś królem a jam jest marny pył".
I tak co tydzień, od tysiąca lat. mile:
Nic więc dziwnego, że Polacy mają już w genach zaniżenie swojej wartości i biadolenie.
Jak ktoś ci co tydzień przez całe życie wkładał do łba, że "Nie jesteś godzien", żeś "marny pył", i że wszystko to "twoja wina".
No to się nie dziw, że za wszystko się obwiniasz, że nic większego w życiu nie osiągnąłeś, bo "nie jesteś godzien", itd.
Z tego się trudno leczy. :wink: Ale ja się wyleczyłem. mile:
Aztek prezentuje pewien kompleks.
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Palmer Eldritch napisał(a):Jeśli nihilizm najwyższą formą poznania, to słuchajmy kamieni.
Najlepiej na słuchawkach
Be the change you want to see in the world.
Idiotów nie sieją .
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Berzerker napisał(a):truecrypt napisał(a):po co ci więcej siły?
Żeby łamać karki bizonom 
Sebastian Flak
Liczba postów: 951
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
GoodBoy napisał(a):Wkurwianie innych (czyli w większości przypadków homofobów, w tym ciebie) polega wyłącznie na merytoryce moich postów.
|