To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najśmieszniejsze wypowiedzi na forum
Nie jestem przekonany z tym "Czy mnie się to podoba", w końcu poprawnie jest "Podoba mi się to", a nie "Podoba mnie się to".
Odpowiedz
Może za dużo czytasz, a za mało rozmawiasz. W rozmowie z reguły dość dobrze słychać, które formy są akcentowane :mrgreen:
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Może za dużo czytasz, a za mało rozmawiasz.
Nie rób ze mnie jakiegoś aliena :lol2:
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Nie rób ze mnie jakiegoś aliena :lol2:
A to coś złego? :lol2:
Odpowiedz
Iselin napisał(a):A to coś złego? :lol2:

Sama oceń Duży uśmiech

Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Sama oceń Duży uśmiech
Fajny jest. Trochę podrośnie i nikt mu nie podskoczy.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Fajny jest. Trochę podrośnie i nikt mu nie podskoczy.

[Obrazek: ripley.jpg]
Odpowiedz
Cięta riposta Duży uśmiech
Odpowiedz
Może w ogóle przerzucimy się na obrazki.
Jaka oszczędność mózgu.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
To już się dzieje. Gdzieś widziałem art o tym że obraz, znak, logo, filmik zastępują alfabet. I to jest trend rosnący z roku na rok. Taka zmiana w porozumiewaniu się, związana z rozwojem internetu.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Może w ogóle przerzucimy się na obrazki.
Jaka oszczędność mózgu.

A co ?
Obrazkofobia ?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):To już się dzieje. Gdzieś widziałem art o tym że obraz, znak, logo, filmik zastępują alfabet. I to jest trend rosnący z roku na rok. Taka zmiana w porozumiewaniu się, związana z rozwojem internetu.

Czyli po setkach lat rozwoju wracamy do pisma obrazkowego? Historia rzeczywiście lubi się powtarzać Uśmiech
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
A tam wracamy Uśmiech spora część świata nigdy z niego nie zrezygnowała. Taki alfabet chiński to przecież stylizowane pismo obrazkowe. W sumie nic dziwnego że się pismo utrzymało nabrało tylko trochę bardziej abstrakcyjnych znaczeń, w końcu mózg tak pierwotnie działał tzn. Myślał obrazami. Takie szympansy mają na ten przykład genialną pamięć fotograficzną, u ludzi podobno zanikła na rzecz rozwoju języka. A przecież jeszcze się zdarzają ludzie z wrodzoną genialną pamięcią. A patrząc na to że już w starożytności wpadnięto na taki koncept jak mnemotechniki to po prostu tworzymy cyberświat jak najbardziej skrojony pod ludzkie potrzeby. Ciekawe jakie będą tego skutki?
Sebastian Flak
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Może w ogóle przerzucimy się na obrazki.
Jaka oszczędność mózgu.
Strasznie to nieekonomiczne.
Chcesz się uczyć kilku tysięcy znaków? Wtedy dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Neuromanta napisał(a):Taki alfabet chiński to przecież stylizowane pismo obrazkowe.
Źleś się wyraził. Nie ma czegoś takiego jak 'alfabet chiński', gdyż nie mamy tam pojedynczych liter, a jeśli nie ma pojedynczych liter, to nie można zwać tego alfabetem. To tak na marginesie. Należy mówić i pisać: pismo chińskie.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
A po co się uczyć obrazków?
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):A po co się uczyć obrazków?
Prawda? Można też porozumiewać się przy pomocy 'kurw', 'chujów' i 'pierdolenia', co już ma miejsce, oraz przy pomocy chrząknięć, splunięć.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
A co to ma do rzeczy? Rozwój technologii doprowadza do stanu gdzie tradycyjny sposób porozumiewania ulega zmianie. Gify, zdjęcia, animacje, filmy itp. Sprawiają że pismo traci na znaczeniu. Przecież dzięki temu można przekazać to co się chce i nie wysilać się na pisanie długich tekstów. Tu nie chodzi o nowe pismo oparte na obrazkach tylko o to że łatwość dzielenia się informacją przybiera nowe graficzne formy. To nie jest system, to po prostu coś jak możliwość bezpośredniego dzielenia się memami.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):A co to ma do rzeczy? Rozwój technologii doprowadza do stanu gdzie tradycyjny sposób porozumiewania ulega zmianie. Gify, zdjęcia, animacje, filmy itp. Sprawiają że pismo traci na znaczeniu. Przecież dzięki temu można przekazać to co się chce i nie wysilać się na pisanie długich tekstów. Tu nie chodzi o nowe pismo oparte na obrazkach tylko o to że łatwość dzielenia się informacją przybiera nowe graficzne formy. To nie jest system, to po prostu coś jak możliwość bezpośredniego dzielenia się memami.
Ciekawe jak obrazkami wyrazisz tryb przypuszczający albo inne zdania złożone zawierające wtręty i abstrakcyjne pojęcia.
Alfabet kilkudziesięcioznakowy jest najbardziej optymalny.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Ciekawe jak obrazkami wyrazisz tryb przypuszczający albo inne zdania złożone zawierające wtręty i abstrakcyjne pojęcia.
Alfabet kilkudziesięcioznakowy jest najbardziej optymalny.

Twój awatar nic nie wnosi już do tego forum - może pora go zmienić?UśmiechOczko
Odpowiedz
tu tez offtop?
Ludzie!
Nie macie sie gdzie kłucić?
Proponuje założyć temat do którego będziecie sie przenosić gdy coś wam nie gra.
Za ewidentne offtopy wlepiam minusy. Minus zwrotny świadczy o tobie :-) Nie dokarmiam też trolli. Szczególnie Zefcia.
W pierwszych kilku minutach często edytuje swoje wypowiedzi uzupełniając je lub w celu poprawienia błędów.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości